Кое е най-популярното емоджи в света?
Кое е най-популярното емоджи в света? / Thinkstock/Getty Images

Учени от университета на Мичиган анализираха милиони текстови съобщения от цял свят и установиха, че личицето с радостни сълзи е най-популярното емоджи, пише в. "Дейли мейл".

Кое е найпопулярното емоджи в света
netinfo
На този символ се падат 15,4 процента от общото използване на емоджита.

Най-популярните 20 емоджита са от категориите лице, сърце и ръка. Това показва, че "лицевите изрази и телесните сигнали имат важна роля за изразяването на идеи".

Изследването е първият мащабен анализ на употребата на емоджита. За него учените са събрали данни от 427 милиона текстови съобщения, изпратени от 4 милиона смартфона в 212 държави и региони. Целта е била да бъде установено дали употребата на емоджита е универсална, или варира в зависимост от мястото и културата.

Публикуваха първата Библия с емоджита

"Емоджитата са навсякъде. Те се превръщат в повсеместен език, който свързва всички хора в различни култури", каза Вей Ай, докторант от университета на Мичиган.

Ай и колегите му са установили, че от съществуващите 1281 емоджита, в 90 процента от случаите се използват само 119.

Търси се... преводач на емоджита

На второ място по популярност е сърцето, следвано от усмихнато лице с очи сърчица, лицето, изпращащо целувки, усмихнато лице с усмихващи се очи, усмихнато лице и вдигнатия палец.

Емотиконите променят начина ни на мислене

Учените са открили, че в държавите с висок индивидуализъм като Австралия, Франция, Чехия, хората използват повече щастливи емоджита. Тъжните емоджита са популярни в държави като Мексико, Чили, Перу, Колумбия, където има много здрави връзки между хората.

Най-много емоджита се използват във Франция.

Източник: БТА