Кание Уест отново сътвори скандал на наградите Грами
Кание Уест отново сътвори скандал на наградите Грами / Guliver/Getty Images

Рокерът Бек, който спечели "Грами" за най-добър албум на годината, беше неприятно изненадан от рапъра Кание Уест.

Кание излезе на сцената до Бек, който току-що бе приел трофея и изнесъл благодарствена реч, и остави объркани и развеселени всички в публиката. По всичко личеше, че рапърът иска да прекъсне речта на музиканта, но преди да го направи, си тръгна обратно.

Според  Кание Уест случващото се е "неуважително", поради което рапърът настоя наградата да бъде връчена на Бионсе. Той заяви, че нейният албум е "вдъхновение", което трябва да получи признание.

В тази категория Бек изненадващо победи Бионсе, Ед Шийран, Сам Смит и Фарел Уилямс.

Въпреки че не взе наградата от Бек, Бионсе спечели три награди "Грами" за най-добра R&B песен, най-добро изпълнение в същия стил, както и отличие за звук.

Вижте снимки от червения килим преди церемонията

Това не е първият път, когато Уест остава недоволен от победителите на прочутата музикална церемония, припомня БГНЕС. През 2009 година той отново излезе на сцената и се опита да издърпа статуетката от ръцете на Тейлър Суифт, която победи Бионсе в категорията за най-добър видеоклип. Изглежда Суифт е простила постъпката на рапъра и тази годината двамата демонстрираха добри приятелски отношения, позирайки прегърнати пред фотографите.

Кание Уест отново сътвори скандал на наградите "Грами"
netinfo