/ NOVA
Калина, заедно с Мариана Георгиева, ще пътуват до Брюксел, по покана на Ева Майдел
Калина Александрова е големият победител в петото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“, организиран от регионалния новинарски портал EspressoNews.bg.

Талантливата възпитаничка на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“, София, се отличи в конкуренцията на над сто деца от цялата страна, които се включиха в тазгодишното издание на конкурса.

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ ще излъчи победителите

Името на победителката бе обявено от евродепутата Ева Майдел, патрон на конкурса, по време на онлайн церемония, която се проведе на 11 септември. Освен титлата „Репортер на EspressoNews”, Калина Александрова получи и пътуване до Брюксел, по покана на Ева Mайдел, за да се запознае с работата на Eвропейския парламент и институции.

Тя бе наградена и с участие в следващото издание на класовете по писмена комуникация „Разбери ме“. Калина Александрова спечели още стаж и покана да се включи в ученическия проект на Евелина Павлова.

На второ място се класира възпитаничката на благоевградската езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ - Снежана Дончева, трета стана Мариета Йорданова, ученичка в ПМПГ „Св. Климент Охридски“, Монтана.

NOVA

Голяма изненада очакваше една от най-силните и постоянни участнички в конкурса, Мариана Георгиева от Своге, която също бе поканена от Ева Майдел на посещение в Брюксел. 
23-ма бяха финалистите в петото издание на конкурса, който през тази година се превърна в национален, като в него се включиха ученици от училища от населени места от почти цялата страна.

„За мен работилницата продължава да е най-емоционалния и съдържателен проект, който осъществяваме. Всяка следваща година виждам и се наслаждавам на това, което пишете, но вече все по-смело и доказано мога да кажа, че нашата взаимна среща и платформата за обучение и комуникация, която създаваме с този конкурс променя съдби, чертае посоки и аз продължавам да вярвам, че във ваше лице, не толкова далече, България ще има своето по-добро бъдеще и то не само в журналистическата професия“, каза Десислава Василева, управляващ директор на Еспресо Медия.

Всички отличени ученици може да видите на EspressoNews.bg.