/ NOVA
Церемонията ще се проведе онлайн
На 11 септември /петък/, от 14:00 ч. ще се състои най-чаканата и вълнуваща част от ученическия проект-обучение на EspressoNews - „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ - церемонията по награждаване на най-добре представилите се участници! Събитието ще се проведе онлайн и ще събере всички ученици, включили се в проекта, техните родители, приятели, преподаватели и официални лица.

Водещ на награждаването ще бъде Елина Алипиева от град Враца, която е победител в миналогодишното издание на проекта - „Работилница за репортери 2020 - Пътят към дома“.

Конкурсът „Работилница за репортери“ се провежда за пета поредна година, а за четвърта, e под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел. Учениците се борят за титлата „Репортер на Espresso News“, като победителят ще получи пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент, предоставено от Ева Майдел.

Най-изявените участници ще имат възможност да продължат своето образование в журналистическа специалност в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университет за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. Приемът им ще се реализира само след събеседване.

Работите на участниците бяха оценявани от жури в състав: Филипа Иванова, доц. д-р Стела Ангова - УНСС, Евелина Павлова, Неда Василева, Димитър Абрашев и Драгомир Симеонов.

Ментори на участниците бяха утвърдените журналисти и университетски преподаватели Доника Ризова, Калина Влайкова, Илина Бисерова, Марина Стоименова, Емил Спахийски, Васко

Мавриков и гл. ас. д-р Иван Вълчанов от катедра „Медии и обществени комуникации“ в Университет за национално и световно стопанство.

В петото издание на социалния проект се включиха над 100 деца от средни училища в населени места от почти цялата страна, сред които Банкя, Благоевград, Божурище, Ботевград, Враца, Вършец, Галиче, Годеч, Добрич, Дупница, Елин Пелин, Лом, Мездра, Монтана, Петрич, Русе, Своге, София, Чавдар, Челопеч, Чипровци, Хасково и др.

Те изпълниха седем задачи в различни журналистически и литературни жанра - репортаж, есе, пътепис, анализ, коментар, портрет и интервю и създадоха над 350 материала, като над 280 от тях намериха своя път и читатели на страниците на регионалния новинарски портал EspressoNews.bg.

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел. NOVA е медиен партньор.