Стол, вдъхновен от хулахуп, можеше да ви помогне да тренирате, докато сте в офиса, или кукла, предназначена да дъвче пластмасова храна, също можеше да хапе пръстите на децата - това са само няколко примера от повече от 150 неуспешни продукта,  които в момента са изложени в Музея на провала във Вашингтон, предава Voice of America (VOA).

Самюъл Уест е негов основател.
"Това са продукти и услуги, които хората са инвестирали пари и ресурси в тях, имаше много големи очаквания, че ще се случат добри неща, и нещата не се развиха така, както бяха планирали", споделя той.
Обектите представляват редица индустрии от бедствия в морето до непрактични, скъпи и опасни видове транспорт по суша.

Уест казва, че някои са направо безсмислени. Маска за лице, която дава на лицето ви електричество, електрошокове, за да изглеждате по-красиви, стик за голф, в който уринирате, за да не се налага да ходите до тоалетната, когато играете голф.

Уест, който е психолог по професия, казва, че провалът е важен за прогреса. Така че част от целта на музея е да дестигматизира провала. В Съединените щати това е общество, обсебено от успеха.

Така че провалът е много чувствителен, особено в корпоративния свят. Така че това е голям проблем за организациите, защото ако не приемете факта, че се проваляте, няма да сте иновативни, и няма да можете да се поучите от провалите си.

Уест посочва компании с продукти, които първоначално са се провалили, но по-късно еволюира, за да стане страхотна сензация. Гигантът за видеоигри Nintendo е един пример.
Те се провалиха грандиозно с различни изобретения. Едната се нарича Power Glove - ръкавица, която слагате, за да управлявате компютърната игра. Пълен провал.
Друга беше 3D конзола за игри, която трябваше да седите така, за да разгледате. Което очевидно може да увреди зрението на децата ако се използва повече от 10 или 15 минути.
Но Nintendo се поучи от тези провали и създаде една от най-успешните конзоли за видео игри на всички времена,
Nintendo Wii.
Преди да си тръгнат, посетителите имат възможност да споделят собствените си провали.
Voice of America (VOA)