Ян Рууз, човекът известен като „Лудия естонец“, винаги има няколко нови трика в ръкава си, колкото и да е физически изтощителна работата, пише каналът beyondlimits във vbox7.

Нека да видим какво може да направи!

Ян Рууз е един от най-добрите слаклайнери в света.

За страстта си той казва: „Слаклайнът дава това усещане за нещо невъзможно в началото, но е доста лесно да се направи чрез практика, защото всички не сме имали баланс в даден момент. Всички трябваше да се изправим и просто да вървим. Отне време. Същото е с баланса върху опънато въже.“

В сферата на слаклайнър Ян е известен като „Лудият естонец“. Той може и да се издържа със слаклайнинг, тъй като има около 30 изяви годишно.

Ян споделя, че е бил и част от турнето на Мадона през 2012 г.: "Мадона всъщност искаше да включи слаклайнинг в предстоящото си турне. Имаше нужда от двама спортисти. И аз бях един от тях".

Рууз разказва и за едно от най-рисковите си преживявания в Иран през 2019 г.: "В рамките на час вятърът се промени драстично. Понякога усещах как вятърът просто ме повдига с въжето или ме мести настрани, наляво, надясно с десет, петнадесет метра. Тогава определено използвах твърде много тялото си по време на вървенето, твърде много напрежение. Затова бях уморен и тотално изтощен накрая. И когато стигнах края, вече не можех да си вдигам ръцете".

"Когато човек се предизвиква, той успява и накрая се чувства невероятно заради това", завършва разказа си приключенецът.
vbox7