"Първата причина, която ме доведе в Съединените щати, бяха проблемите в моята страна. Преди време живеех във Венецуела. Социалната и икономическа политика на държавата не беше добра". Това разказва Енрике Лимардо, главен готвач и съсобственик на Seven Reasons пред репортерът на Voice of America (VOA), Анна Кук в нейния репортаж от Вашингтон, окръг Колумбия.
"Продадох ресторанта си, защото беше невъзможно да го поддържам. Искам да кажа, че бях свидетел както на инфлация, така и на дефлация. Опитах се да търся бъдеще, затова дойдох тук, в Съединените щати", казва Лимардо.
"Преместих се в САЩ преди пет години. Прекарах четири години в Балтимор и след това открихме свой ресторант", разказва главният готвач.
"Видът храна, който правим в Seven Reasons, е вдъхновен от Латинска Америка. Значи аз съм от Венецуела, пътувам по света от 14 години", обяснява той.
Готвил съм в Перу, Еквадор, Чили и Аржентина, но корените ми са много южноамерикански, казва Лимардо пред VOA.
"Един от характерните деликатеси в Seven Reasons е октоподът в комбинация от банан, леща, авокадо, халапеньо и масло от кориандър. Това е много сложна комбинация между зеленчуци, морски дарове и плодове. Най-интересната част от комбинацията на банан с октопод е, че хващаме целите банани с кората и ги изгаряме напълно на открит огън. Другото, което слагаме в чинията е салата от леща. Тази леща идва от Египет, а след това подправяме лещата с авокадо и халапеньо, използвайки мексикански подход към ястието", коментира мъжът.
"Този ресторант означава много за мен", казва Енрике Лимардо.
Повече по темата гледайте във видеото.
"Продадох ресторанта си, защото беше невъзможно да го поддържам. Искам да кажа, че бях свидетел както на инфлация, така и на дефлация. Опитах се да търся бъдеще, затова дойдох тук, в Съединените щати", казва Лимардо.
"Преместих се в САЩ преди пет години. Прекарах четири години в Балтимор и след това открихме свой ресторант", разказва главният готвач.
"Видът храна, който правим в Seven Reasons, е вдъхновен от Латинска Америка. Значи аз съм от Венецуела, пътувам по света от 14 години", обяснява той.
Готвил съм в Перу, Еквадор, Чили и Аржентина, но корените ми са много южноамерикански, казва Лимардо пред VOA.
"Един от характерните деликатеси в Seven Reasons е октоподът в комбинация от банан, леща, авокадо, халапеньо и масло от кориандър. Това е много сложна комбинация между зеленчуци, морски дарове и плодове. Най-интересната част от комбинацията на банан с октопод е, че хващаме целите банани с кората и ги изгаряме напълно на открит огън. Другото, което слагаме в чинията е салата от леща. Тази леща идва от Египет, а след това подправяме лещата с авокадо и халапеньо, използвайки мексикански подход към ястието", коментира мъжът.
"Този ресторант означава много за мен", казва Енрике Лимардо.
Повече по темата гледайте във видеото.