Изчислиха колко години от живота си прекарваме в домакинска работа
Изчислиха колко години от живота си прекарваме в домакинска работа / ThinkStock/Getty Images

Близо осем години от живота на средностатистическия индивид преминават в домакинска дейност, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на фирмата за почистване "Jeyes".

Вижте кои са най-омразните домакински задължения

Допитването, обхванало 2000 души, показва, че хората обикновено отделят малко под три часа дневно на дейности като чистене на къщата, пазаруване на храна и дори разхождане на куче. Това се равнява на 20 часа и 55 минути седмично, 45 дни годишно или седем години и десет месеца от живота на средностатистически индивид.

Посвещаваме нищожен процент от живота си на секса

И въпреки че отделя много време за задачи, един на петима анкетирани казва, че ако не е толкова зает, би домакинствал повече. Един на четирима участници в допитването споделя, че върши с удоволствие домакинската дейност.

Разкриха на каква възраст прахосваме най-много време

Проучването разкрива, че най-много време - 4 часа и 13 минути седмично, отнема готвенето. Следват прането на дрехи - 1 час и 42 минути, седмичното пазаруване на храна - 1 час и 40 минути, миенето и чистенето на кухнята - 1 час и 38 минути и заниманията в градината - 1 час и 26 минути.

"Смяна на караула" при домакинските задължения

Най-неприятните домакински дейности според анкетираните са чистенето на фурната, миенето на прозорците, чистенето с прахосмукачка, бърсането на прах и отстраняването на мухъл.

Източник: БТА