Кеша
Кеша / Guliver/Getty Images
Сигурно повечето от вас са чували хита от края на миналото десетилетие „Тик Ток“. Лесното за запомняне заглавие на песента е съчетано с провокативен видеоклип и още по-провокативна визия на американската изгряваща звезда - Кеша.
Славата я връхлита още след дебюта на песента. Едва на 22 по това време, тя вече е номер едно в ред класации и музикални чартове. Издава първия си албум „Animal“ („Животно“) още през 2010-а и стартира успешно световно турне.

След като пуска още един студиен, два миниалбума, една компилация, биографична книга, биографичен филм и билети за още две турнета в рамките на година, младата изпълнителка едва ли има за какво повече да мечтае.

Видеата й дори се гледат с бясна скорост, някои от които влизат в челните позиции месеци след излизането им на бял свят. Силата на славата блести ярко и по банкнотата в псевдонима й “Ke$ha”.

Но приказката съвсем скоро приключва.

Кеша
Guliver/Getty Images

Както във всяка история, и тук настъпва тъмен период. Лоши събития, които са способни да сринат всяка успяваща личност. Особено на върха в кариера, която се носи по гребена на вълната.

С настъпването на 2014-а година, екстравагантната певица с бурен характер постъпва в клиника заради хранително натравяне. Излизат спекулации, че това е причинено от продуцентът й д-р Люк, който я обвинявал за натрупано тегло. Следват булимия, тежки два месеца на възстановяване и безкрайно дълъг съдебен процес, който слага на пауза кариерата й и работата по трети студиен албум.

Кеша обвини продуцента д-р Люк в сексуално посегателство и тормоз

Поп звездата повдига обвинения срещу д-р Люк за сексуално посегателство и системен морален тормоз. Toй отвръща на удара, а Кеша попада в капан, понеже музикалният й договор й предоставя опциите да работи с човека, когото обвинява или въобще да не работи.

И така до юли месец тази година. Когато се разбира, че времето си е струвало. Новата Кеша наистина показва нова версия на самата себе си – по-смирена, по-решителна, по-вдъхновена, по-осъзната и със сигурност по-силна.

Спасението се крие във волята, смелостта, търпението и жаждата за живот.

Тя вече не е „Ke$ha” с банкнота, а е просто Kesha. Споделя, че отговорът винаги се крие в истината. И за нея това е основна ценност.

Певицата Кеша отново композира песни

Във „възраждащото“ си парче „Praying“, където молитвата е основно средство, тя описва своя път през последните три години. Пее за трудностите, за несигурността, за кошмара, за страха. А в последния кадър от видеото се появява надпис „Началото“. Началото на новата страница от нейната кариера и от нейния живот.

А третият албум „Rainbow“ („Дъга“) най-сетне е факт на пазара. Самата тя не успява да прикрие нетърпението и вълнението си. В него взимат участие Доли Партън, за която тя е писала песни и „Игълс ъв дет метъл".

Мнозина смятат, че звездите имат перфектен живот. На сто процента. Тази история за Кеша е доказателство, че това твърдение не е съвсем вярно. Едва ли някога е било. И едва ли някога ще бъде.

Кеша
Guliver/Getty Images