Този инцидент е известен като „Случаят Кеш-Ландръм“ (“Cash-Landrum incident”). Действието се развива в щата Тексас, САЩ, близо до селището Хъфман.

На 29 декември 1980 година Бети Кеш и Вики Ландръм, заедно със 7-годишният внук на Вики, Колби, пътували с кола към дома си. В гориста местност край Хъфман, на пуст двулентов път, те забелязали светлина зад дърветата и видели голям ромбовиден обект, който се носел във въздуха над върховете на дърветата, точно пред тях. Той излъчвал ярка светлина, а от основата му на моменти излизали струи, наподобяващи реактивни пламъци. Обектът излъчвал и силна топлина.

Микробиолог твърди, че е свидетел на НЛО във Франция (ВИДЕО)

Кеш и Ландръм излезли от колата, за да разгледат обекта. След това той се издигнал по-високо и постепенно бил обграден от военни хеликоптери (успели да преброят 23 броя!).

Вечерта здравето и на тримата се влошило. Кеш дори се наложило да влезе в болница за няколко седмици. Радиологът, който прегледал раните, заявил, че това са поражения от йонизираща радиация с вероятно присъстващи ултравиолетова и инфрачервена компоненти, т.е. широкоспектърно интензивно облъчване.

Кеш и  Вики Ландръм се обърнали за помощ към няколко уфоложки организации, включително и MUFON.

MUFON предава медицинските им картони на здравен специалист, който също заключава, че има силни доказателства, че пациентите са пострадали от радиационно лъчение. А вероятно и от инфрачервено или ултравиолетово лъчение.

Кои президенти знаеха истината за НЛО и я премълчаха (ВИДЕО)

Няколко месеца по-късно случайно срещнали и друг свидетел, който твърдял, че е бил в района, за да провери едно аварирало НЛО край Хъфман.

Тогава те решили, че е време да отнесат случая директно към правителството на САЩ. Те наели адвокат и предявили иск срещу правителството на САЩ за 20 милиона долара.

Следователите хвърлили много сили, за да разберат откъде са дошли хеликоптерите, но нито една база в района на Хюстън не признала те да са били техни.

Още по темата за НЛО:

Професор от Харвард вярва, че извънземните отвличат хора (ВИДЕО)

Астронавти признават за срещи с НЛО (ВИДЕО)

Мистерията "Розуел" - началото на феномена НЛО (ВИДЕО)

Древните космодруми на Земята

Близо до нас ли са извънземните?