И кучетата на Обама са с претоварен график (СНИМКИ)
И кучетата на Обама са с претоварен график (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Домашните любимци на Барак Обама Бо и Съни са кучешките посланици на Белия дом и досущ като своя стопанин, президента на САЩ, са с претоварен график, съобщава Асошиейтед прес.

Тези животни от породата португалско водно куче са много популярни и всеки иска да се снима с тях. "Записвам си заявките в началото на месеца и трябва да одобря техните изяви при оформянето на работния им график", доверява първата дама на САЩ Мишел Обама.

Президентските кучета забавляваха множеството по време на традиционното великденско търкаляне на яйца тази година. Бо бе плътно до Мишел Обама, когато тя посрещна туристи по повод годишнината от встъпването в длъжност на президента.

Домашните любимци на семейство Обама приветстваха ранени военнослужещи и хоспитализирани деца в навечерието на Коледа. Бо и Съни не са обикновени кучета. Властите арестуваха през януари мъж от Северна Дакота, който бе пристигнал във Вашингтон с цел да отвлече едно от двете животни.

Вижте повече тук

Бо, който е на 7 години, се присъедини към семейство Обама през април 2009 година.

Кучето на Обама направи светския си дебют

Той бе дар от сенатора Едуард М. Кенеди, един от големите поддръжници на президентската кампания от 2008 година на сегашния държавен глава. Съни, която е почти на 4, се появи през август 2013 година.

На президентските кучета е осигурен един много добър живот. "Те често ми сядат в скута, във фотьойла ми и обичат да се гушкат, доверява Мишел Обама. Обожавам да ги разигравам и да ги карам да се гонят!"

Домашните любимци в Белия дом стават много популярни и повечето президенти търсят тяхната компания. "Ако искаш да имаш приятел във Вашингтон, вземи си куче", бе казал мъдро президентът Хари Труман.

Източник: БТА