Хумусът е любима разядка или гарнитура за почитателите на арабската кухня. Приготвя се лесно. Освен вкусно е и здравословно. Приготвя се от сварен пасиран нахут и тахан (сусамова паста).
Ето една проста и бърза рецепта за приготвяне на хумус:
Съставки:
Приготвяне:
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ето една проста и бърза рецепта за приготвяне на хумус:
Съставки:
- 1 малка консерва нахут 240 гр (или домашно сварен)
- 2 скилиди чесън
- 1/2 лимон изцеден
- 2 с.л. сусамов тахан
- 2 с.л. зехтин
- 2-3 с.л. вода студена
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. сол или на вкус
- червен пипер
- магданоз
iStock
- Смесете всички основни съставки и блендирайте до получаване на хумогенна смес
- Прехвърлете в чиния и поръси с малко зехтин и червен пипер.
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня