/ iStock
Хумусът е любима разядка или гарнитура за почитателите на арабската кухня. Приготвя се лесно. Освен вкусно е и здравословно. Приготвя се от сварен пасиран нахут и тахан (сусамова паста).

Ето един прост и бърз рецепта за приготвяне на хумус:

Съставки:
  • 1 малка консерва нахут 240 гр (или домашно сварен)
  • 2 скилиди чесън
  • 1/2 лимон изцеден
  • 2 с.л. сусамов тахан
  • 2 с.л. зехтин
  • 2-3 с.л. вода студена
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. сол или на вкус
  • червен пипер 
  • магданоз

iStock

Приготвяне:
  • Смесете всички основни съставки и блендирайте до получаване на хумогенна смес
  • Прехвърлете в чиния и поръси с малко зехтин и червен пипер. 
Хумусът е готов за консумация! Можете да го сервирате с питки, питкирки, печени зеленчуци или като добавка към салати. Насладете се на този вкусен и здравословен дип, който е идеален за всякакви поводи и събирания.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня