Художник, живеещ в Израел, се надява портретите му на Доналд Тръмп да привлекат вниманието на някой музей
Художник, живеещ в Израел, се надява портретите му на Доналд Тръмп да привлекат вниманието на някой музей / Gulliver/Getty Images
Лицето е неясно, но русата коса и костюмът с вратовръзка не оставят никакво съмнение - това е Доналд Тръмп, който покрива стените на ателието на израелския художник Идо Маркъс под всякакъв ъгъл, съобщи АФП.

Идо Маркъс казва, че е като хипнотизиран от трагичната фигура на бившия американски президент.

"Преди всичко, имайте предвид, че не го харесвам - каза той пред АФП в ателието си в Хайфа. Там има десетки портрети на Доналд Тръмп - по пода и стените, нарисувани върху платно или дърво в най-различен формат, включително и малки, като паспортна снимка.

Когато милиардерът се включва в президентските избори през 2016 г., Идо Маркъс "не може да повярва". Когато е избран, художникът е "ужасен", дори "обезсърчен от начина, по който той третира хората и малцинствата".

Очите му обаче не могат да се откъснат от човека "с жълти коси и оранжево лице", чиито образи и реторика са навсякъде в медиите и социалните мрежи.

Първата рисунка е върху ъгъл на масата. Следват около 120 картини, винаги маслени. На тях лицето на Доналд Тръмп е като изтрито, но силуетът му се разпознава веднага.

Идо Маркъс, който е роден в САЩ, но живее в Израел, се надява да изложи портрети на Тръмп в галерия или музей. Вече е продал доста от тях.

Източник: БТА