Готвач следи за новостите в интернет
Готвач следи за новостите в интернет / netinfo

„Кухнята много бързо се променя и трябва да сме в час с новостите”, казва 44-годишната Златка Трендафилова от Хасково - главен готвач в елитен хотелски комплекс. „Любовта към професията е важно нещо, дарбата - също, но да четеш специализирана литература и да следиш новостите в интернет е задължително за добрия готвач”, категорична е Златка.

В досегашната си практика тя е изпълнявала доста нестандартни поръчки за ВИП персони. Готвила е за премиера Сергей Станишев, за Бойко Борисов, за Слави Трифонов, за дует Каризма и за други известни хора. Колкото по-специални са нейните клиенти, толкова по-нестандартни са гозбите и.

Ястията, които Златка приготвя, са оригинални и са изцяло по нейни рецепти. Освен това съблюдава сготвеното да отговаря на изискванията за здравословно хранене. В ресторанта, в който тя работи, се готви в стил”фюджън” - смесица от кухните на няколко страни.

Три дни главният готвач Златка Трендафилова изненадваше с оригинални решения и екипа на Дарик радио. Последната вечер ни бе поднесен и хита сред десертите в съвременната кухня – „портокалово сорбе” - плодов сладолед, който специалистите по хранене препоръчвали след по-тежка храна.

Самата Златка Трендафилова поддържа фигура на манекен.

По миризмата познава дали месото е добре сварено, тъй като е вегетарианка.

Други новини от Пловдив