Дани ДеВито
Дани ДеВито / Gulliver/Getty Images
Ниският и пухкав Дани ДеВито трудно започва кариерата си в Холивуд. Режисьорите не го приемат сериозно, като се подиграват на малкия ръст и странния външен вид на актьора. ДеВито не се обезсърчава, защото се е примирил с особеностите му като дете. Бащата на бъдещия актьор, забелязвайки, че детето е спряло да расте, започва да го води по лекари. Но лекарите само вдигат ръце, защото Дани е напълно здрав. В училище ДеВито не е обект на подигравки, защото бързо очарова всички съученици благодарение на оригиналното си чувство за хумор. В работата си той разчита и на естествената си харизма и не се проваля.

През 1978 г. получава роля в телевизионния сериал "Такси", която му носи слава и две награди: "Златен глобус" и "Еми". Оттогава кариерата на актьора върви само нагоре. В комедиите режисьорите с удоволствие подчертават ръста на ДеВито и го свързват с такива внушителни колеги като Арнолд Шварценегер. Бодибилдърът накара Дани да изглежда още по-дребен. Истината е, че реалният му ръст е едва 147 см, което обаче не му пречи да се превърне в изтъкнат актьор и истински "гигант" в Холивуд.

В интервюта актьорът казва, че не завижда на високите красавци. Според него през целия си живот е бил популярен сред жените, които са го предпочитали пред доста по-високите мъже.
БГНЕС, ТАСС