/ Getty Images
Известният английски художник Дейвид Хокни предизвика истински фурор на приема в Бъкингамския дворец в чест на кавалерите на Ордена за заслуги, на който присъстваха множество хора на изкуството. По принцип на такива събития дрескодът за участниците са елегантни официални облекла. Но 85-годишния Хокни си позволи изключение, с което развесели изисканата аудитория, включително самия крал Чарлз Трети, съобщиха британски медии.

художник кроксове Чарлз Трети Дейвид Хокни
Getty Images

Да, той дойде с костюм, но в клоунско черно-бяло каре, каквато беше и вратовръзката му в палаво нарушение на цветовия баланс - при такъв шарен костюм е редно вратовръзката трябва да бъде дюс. Но най-забавното, че на краката си именитият художник имаше не обувки, а контрастиращи ярко жълти кроксове, които са противопоказни за държавните приеми. Чарлз Трети обаче изобщо не се обиди и с усмивка на лице направи комплимент на художника. „Тези жълти галоши пасват много добре на вашия образ“, каза той на Хокни.

художник кроксове Чарлз Трети Дейвид Хокни
Getty Images

Все пак на фамилната снимка на кавалерите Хокни не попадна в центъра и бе сложен да седне най-накрая. Но дори и на фланга „жълтите му крака” се набиваха централно на очи. 
БГНЕС