Фенове почетоха Джордж Майкъл в лондонски клуб (СНИМКИ)
Фенове почетоха Джордж Майкъл в лондонски клуб (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Стотици фенове се събраха в клуб в централната част на Лондон, за да почетат паметта на певеца Джордж Майкъл, който почина на Коледа на 53-годишна възраст, предаде Ройтерс.

В чест на Майкъл група изпълни някои от най-големите му хитове пред събралите се млади и по-възрастни почитатели. Феновете почетоха своя идол в клуб "Тропикана бийч" в Сохо, кръстен на хита "Club Tropicana" на популярния в средата на 80-те години дует "Wham!", част от който беше Джордж Майкъл, преди да се впусне в самостоятелна кариера.

В честването са се включили повече хора, отколкото са очаквали организаторите. Част от феновете са пристигнали от Гърция, Италия, Виена, Германия и САЩ.

Междувременно Фади Фауаз, дългогодишният партньор на Джордж Майкъл, е споделил за в. "Дейли мейл" след разпита си в полицията, че служителите на реда не го обвиняват в злонамерени действия във връзка със смъртта на певеца.

Фади Фауаз за Джордж Майкъл: Никога няма да спреш да ми липсваш

Именно Фауаз намери бездиханното тяло на своя възлюбен на сутринта на Коледа.

Първоначално беше съобщено, че Джордж Майкъл е починал от сърдечна недостатъчност.

Аутопсията на Джордж Майкъл не можа да определи причината за смъртта му

При направената аутопсия не беше установена причината за кончината на певеца и бяха назначени допълнителни токсикологични изследвания. От полицията междувременно разследват версията за смърт вследствие на свръхдоза наркотици, имайки предвид дългогодишната борба на Джордж Майкъл с наркотична зависимост.

Източник: БТА