ЕС използва порно, за да се рекламира
ЕС използва порно, за да се рекламира / netinfo

Европейският съюз реши да използва доста рискована тактика, за да се рекламира като направи собствен порно-клип.

Рекламното видео е дълго 44 секунди и беше поставено на уебсайта YouTube. В него участват 18 двойки, които се събличат и правят секс. Това, което следва са серия от тресящи се легла и сцени на различни страстни пози и позиции от Камасутра.

В интерес на сексуалното равенство са включени и две гей-двойки. Сцените са придружени от многозначителен звън и тресене на бутилки по рафтовете. Филмът завършва с оргазми на двойките и многозначителното двусмислено изречение "Let's come together", което би могло да значи, както "да свършим заедно", така и "да се съберем заедно". След това зрителите са информирани, че "Милиони любители на киното се радват на европейските филми всяка година. Европа подкрепя европейското кино". Всъщност, повечето от сцените може би ще се сторят познати на някои. Оказва се, че това са кадри от филма "Невероятната съдба на Амели Пулен" и други европейски продукции, съобщи БГНЕС.

Коментарите след видеото в YouTube подсказват също така, че всъщност става въпрос за реклама на европейските фондове, които подпомагат кино продукциите в ЕС. Въпреки това не всички са доволни от рекламния трик. Някои смятат, че това определено не е начина за популяризиране на европейското кино. Евродепутатът от Полша Мачей Гертих от Лигата на полските семейства заяви, че ЕС използва "неморални средства".