/ Gulliver/Getty Images
Елмо, Бисквитеното чудовище и мъпетите се появяват в специален епизод на предаването "Улица "Сезам" за Азия и Близкия изток, за да помогнат на децата да разберат защо и как се промени светът заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

"Световните новини на Елмо" ще бъдат излъчени през следващите няколко седмици на 13 езика в Южна Америка, субсахарска Африка, Азия и Близкия изток със съвети как децата да се справят с чувства като тъга и объркване, причинени от заплахата от новия коронавирус, с предложения за игри и забавни дейности.

"Децата са си по домовете и прекарват много повече време вътре, докато семействата се борят да се справят с предизвикателствата и да им помогнат да учат, да играят по нови начини", каза изпълнителният продуцент на популярното шоу Скот Камерън.

В специалния епизод от 25 минути Елмо ще съобщава световни новини от спалнята си, а Бисквитеното чудовище ще е в ролята на специален кореспондент, който ще представи своя проект "Нещата, които ме карат за се чувствам щастлив".

Арабската версия на "Улица Сезам" показва на децата как да преодолеят стреса с танци.

Този специален епизод, подготвен съвместно с фондация "Лего", ще се излъчи след подобни версии, показани вече през април в САЩ, Австралия, Канада и Великобритания през април, в които гостуваха Лин-Мануел Миранда, Ан Хатауей и Трейси Елис Рос.
БТА