/ iStock/Getty Images
Прасковите са не само вкусен сезонен плод, но и поддържат красотата и здравето. Те са богати на много витамини, минерали и полезни растителни съединения. Също така съдържат голямо количество магнезий, фосфор, желязо и някои витамини от група В.

Този плод е ценен източник на антиоксиданти, които предотвратяват преждевременното стареене и развитието на свързани с възрастта заболявания.

Яденето на праскови насърчава здравословното храносмилане. Един средно голям плод осигурява около 2 грама фибри, които подобряват храносмилането.
Включването на този плод във вашата диета ще помогне за стабилизиране на работата на сърцето. Прасковите намаляват нивата на лошия холестерол и риска от сърдечни заболявания.

Прасковите могат да ви помогнат да поддържате кожата си здрава и красива. Благодарение на полезните вещества и антиоксиданти, кожата ще радва с младост и красота за по-дълго време. Както повечето плодове, прасковите съдържат полезни растителни съединения като полифеноли. Това вещество помага за намаляване на риска от рак.

Прасковите също ще помогнат за намаляване на симптомите на алергия. Проучванията показват, че този плод има антихистаминови свойства.
Рамблер