Джо Лин Търнър посреща юлското слънце на бургаския плаж
Джо Лин Търнър посреща юлското слънце на бургаския плаж / снимка: Impact Press Group, архив

Рок-маратон на „Сцена под звездите” ще отбележи Джулай морнинг на плажа в Бургас, предаде БГНЕС. Празникът с китари започва още в 19.00 ч. в неделя, а неговата кулминация ще е бившият вокал на „Рейнбоу” и „Дийп Пърпъл” Джо Лин Търнър.

Рокдинозавърът идва със своята група „Фобос”. На сцената под звездите ще забият още „Силует”, Тhe Pomorians, D`Family и много други. Специални гости ще са швейцарските блусари от ROZBUB. На открита сцена „Охлювът” пък ще бъде прожектиран безплатно музикалният филм на Кирил Станков „Джулая”, автор на музиката е Васко Кръпката, а в лентата участват Параскева Джукелова, Касиел Ноа Ашер, Яна Титова и др.

На южния плаж в Слънчев бряг ще посрещнат „лятната Нова година” със специален коктейл „Джулай морнинг”, летящи фенери, светещи слънца, много музика, танци и забавления до зори. Над 3000 почитатели на първия юлски изгрев се очакват на ивицата за да посрещнат заедно слънцето под звуците на едноименната песен на „Юрая Хийп”.

Празникът в заведенията започва в 23.00 ч., очакват се и туристи от Румъния. Когато настроението достигне връхната си точка, ще бъдат пуснати 1000 летящи фенери на желанията, които ще се издигнат на около 1000 метра в небето. Първото юлско слънце ще изгрее в 5.52 ч. в понеделник сутринта.