Дъщерята на Кръстника се омъжи – традицията продължава
Дъщерята на Кръстника се омъжи – традицията продължава / снимка: БГНЕС
Сватбата на дъщерята на известния бос на мафията Салваторе Риина, състояла се в малкото италианско градче Корлеоне, стана обществена сензация за Италия и шокира хората, пострадали при сблъсъците си с организацията, предаде РБК.

Ролята на баща на младоженката – Лучиа Риина, се наложи да изиграе брат й Джузепе. Самият Салваторе Риина, известен още като "Дон Корлеоне", или за по-кратко "Звяра", синът му Джани и чичото на младоженката, бяха възпрепятствани да се явят от италианската съдебна система, издала през 1996 г. доживотна присъда на "Звяра".

Щастливият младоженец Винченцо Беломо заяви, че всички мислят за "тези, които не могат да бъдат с нас". Джузепе Риина също изрази благодарността си към баща си, за чиято безпощадност се носят легенди. В годината на ареста му семейството спечели 12-годишната война с клановете на мафията от Палермо. Изказаните публично благодарности обаче предизвикаха негодуванието на жертвите на организацията и техните роднини.

Кметът на Корлеоне предпочете да нарече младата двойка като "двама отделни граждани" и ги определи като достойни за уважение. /БГНЕС/