Датски министър кара колело от Копенхаген до Париж благотворително
Датски министър кара колело от Копенхаген до Париж благотворително / БГНЕС
Датският министър на здравеопазването Ларс Льоке Расмусен ще направи колоездачна обиколка от датската столица Копенхаген до френската столица Париж с благотворителна цел, предаде Франс прес.

Министърът потегля от центъра на Копенхаген днес и се надява да пристигне в Париж на 27 юли преди финала на френската колоездачна обиколка Тур дьо Франс, информира БТА.

Целта на колоездачното пътешествие е да бъдат набрани средства за болните от рак деца и да се насърчи физическата активност сред младите. Средствата от благотворителната колоездачна кампания ще отидат в датски фонд за болните от рак деца.

Заедно с министъра велосипеди ще карат още 40 души. Сред тях има и 5 жени на възраст между 20 и 68 години.Датският министър на здравеопазването е страстен почитател на колоезденето. Четиридесет и три годишният Расмусен е фен и на колоездачната обиколка Тур дьо Франс и винаги гледа финала й в Париж.

Министърът се надява, че настоящата колоездачна обиколка също ще му помогне да понамали обиколката на талията му.Расмусен и останалите 40 колоездачи ще прекосят Дания, Германия, Холандия, Белгия и Северна Франция. Те ще изминат на велосипедите 1250 км.