За да изиграеш супергероиня, не стигат само актьорски талант и костюм от спандекс – трябват също желязна воля и редовни тренировки. Това доказват актрисите от филмите на Marvel и DC, които преминават през смайващи трансформации за ролите си, пише каналът на  Ралица Петровa във vbox7. Независимо дали искаш да се заредиш с мотивация за фитнеса или просто с доза #момичешкасила, тези пет звезди ще ти дадат нужното вдъхновение:

Мелиса Бенойст (Супермомиче)

Не се заблуждавайте от миловидния ѝ външен вид – очарователната Мелиса Бенойст, която познаваме като Супермомиче, не е за подценяване. Актрисата тренира усилено за ролята си в едноименния сериал и сама изпълнява много от каскадите. “Исках да покажа, че супергероините са също толкова силни, колкото мъжките персонажи на DC,” споделя тя.

Докато се подготвя за Супермомиче, Мелиса набляга на коремните преси. Причината? Сцените с летене. За да изглежда все едно се носи над Ню Йорк, на нея ѝ се налага да виси пред зелен екран, което е доста силов процес. “Определено не беше лесно, но пък крайният резултат е много впечатляващ,” казва актрисата.
 


Гал Гадот (Жената Чудо)

Ако търсим пример за силна и успешна жена, смело може да се обърнем към Гал Гадот. Актрисата не само, че е служила в армията (в родния ѝ Израел това е задължително), но и влезе в образа на култовата героиня Жената Чудо. Да изиграеш безсмъртна супергероиня не е лесно, затова Гал се подготвя усилено за ролята си.

За да влезе в обувките (или по-скоро ботушите) на Жената Чудо, тя прави едночасови тренировки във фитнеса, които се състоят от HIIT (високоинтензивна интервална тренировка – бел. прев.) и упражнения с тежести. Актрисата тренира също ръкопашен бой и конна езда. По време на снимките, Гал следва здравословен хранителен режим, но се старае да не изпада в крайности. “Обичам бургери и шоколадов сладолед,” казва тя. “Не си забранявам нищо.”
 


Скарлет Йохансон (Черната Вдовица)

Много от актьорите на Marvel и DC са били спортни натури още преди да влязат в образите на супергерои. Скарлет Йохансон обаче не е една от тях. Актрисата признава, че преди ролята си на Черната вдовица дори не е стъпвала във фитнеса. Веднъж щом започват приготовленията за филма "Отмъстителите" обаче, това се променя.

“Отнесохме се към тренировъчния процес като към подготовката за спортно състезание,” обяснява треньорът ѝ Ерик Джонсън. Днес Скарлет споделя, че благодарение на тренировките се чувства по-уверена от всякога: “Сега съм по-силна и способна, отколкото бях преди 10 години,” казва тя. “А това е наистина страхотно усещане.”

Бри Ларсън (Капитан Marvel)

Друга актриса, стигнала бързо от 0 до 100 във фитнеса, е Бри Ларсън. След като бива избрана за ролята на Капитан Марвел, тя преминава през интензивен тренировъчен процес. “Физическата сила е огромна част от образа на Капитан Марвел,” казва Бри.

“Знаех, че мога да използвам спорта, за да разбера по-добре персонажа ѝ.” Резултатите ѝ са зашеметяващи: Бри не само, че изиграва брилянтно ролята си на супергероиня, но и явно е натрупала достатъчно мускули, за да избута сама двутонен джип с тялото си (за което качва и доказателство в Instagram).
 


Алисия Викандър (Лара Крофт)

Знаем, че Лара Крофт не е героиня на Marvel или DC, но просто нямаше как да не я включим в този списък с вдъхновяващи трансформации. Усилията, които актрисата Алисия Викандър полага за ролята си, са повече от впечатляващи. За разлика от оригиналния Tomb Rider с Анджелина Джоли, тук Лара Крофт наистина изглежда като някой, който може да ти срита задника.

За да се подготви за ролята, Алисия качва над 5 килограма мускули, като за целта следва стриктен тренировъчен и хранителен режим. Заради натоварения си график, на нея често ѝ се налага да става в 4 сутринта, за да вмести посещенията си във фитнеса. “Предизвикателството да вляза в толкова физически натоварваща образ беше това, което направи ролята на Лара вълнуваща,” споделя тя.