Marvel представи първата си бременна супергероиня
Marvel представи първата си бременна супергероиня / Guliver/Getty Images

Marvel (Марвел) показа корицата на следващия комикс за Жената-паяк (Spider-Woman), на която супергероинята е изобразена бременна, съобщава в. "Гардиън". Рисунката се допълва от слогана: "Родител през деня, героиня през нощта".

На новата корица Жената-паяк, чието истинско име е Джесика Дрю, е облечена в червено-жълт костюм. Лявата й ръка е свита в юмрук.

Компанията не разкрива кой е бащата на бъдещото дете и при какви обстоятелства е станало възможно забременяването на героинята. Вероятно цялата история ще бъде разкрита в алтернативната вселена на Marvel, озаглавена "Тайните войни". Тази серия ще е с няколко сюжетни линии, което позволява да се експериментира с героите. Случващото се в едната вселена няма да влияе на събитията в другата.

Досега Marvel не е разглеждал супергероите си като родители. Повечето култови персонажи от комиксите са млади хора или тийнейджъри.

През август миналата година друга корица от комикса за Жената-паяк привлече вниманието. На феновете им се стори, че позата, в която художникът е изобразил Джесика Дрю, е неприлична и доста сексапилна, което не съответства на характера на героинята.

Първата Жена-паяк се появява в комиксите на Marvel през февруари 1977 година. Както и Спайдърмен, героинята притежава свръхестествени сила, ловкост, способност да прилепва за стените и да плете паяжини.

Източник: БТА