Чудодеен крем прави жените отново девствени
Чудодеен крем прави жените отново девствени / снимка: Sofia Photo Agency

В Индия бе пуснат в продажба нов чудодеен крем, който свива мускулите на влагалището и по думите на създателите му кара жените отново да се чувстват като девственици.

Компанията, която произвежда мазилото, твърди, че това изобретение без съмнение ще повиши самочувствието на индийските дами. По местните телевизии вече се появи реклама на крема, кръстен "Отново на 18" (18 AGAIN).

Под звуците на боливудска музика, облечена в сари жена пее и танцува: "Аз се чувствам девственица", пее тя, въпреки че от вида й става ясно, че тази дума не бива да се употребява по неин адрес.

Около нея са шокираните родители на нейния мъж, който се присъединява към танца. Жената продължава да пее: "Чувство, както първия път".

На екрана в едър план се появява лицето на свекървата, която явно е отвратена от снаха си, но в края на рекламата дори тя е убедена в жизнената необходимост от този крем и отива да си го купува.

Представители на компанията "Ultratech" са категорични, че изделието им е революционно и е първият подобен крем, който се продава в страната. Собственикът на "Ultratech" обяснява, че кремът, който струва по-малко от 30 долара, съдържа златен прах, алое, бадеми, сок от нар и др.

Мазилото е преминало всички клинични изпитания, а участничките в експеримента твърдят, че той им помага да си припомнят чувствата, които са изпитвали, преди да започнат сексуалния си живот, предава БГНЕС. Рекламата на крема обаче предизвика бурни дебати в Индия от страна на лекари, феминистки и доведе също до сериозни спорове в социалните мрежи.

Критиците говорят, че този крем и неговата реклама единствено подкрепят и без това широко разпространената в Индия теза, че сексът преди брака е неприемлив, дори табу, нарушението ,на което мнозина смятат за греховно поведение. Ани Раджа, представителка на Националната федерация на индийските жени, говори, че "този крем е пълен абсурд и може да развие комплекси за малоценност сред дамите". Раджа казва още, че кремът потвърждава патриархалната вяра в това, че всички жени трябва да бъдат девствени до първата брачна нощ.

"Защо жената трябва да е длъжна да запази девствеността си до брака? Всяка жена има право да прави секс с мъже, но в нашето общество се смята, че тя трябва да чака до сватбата", негодува феминистката. Местни гинеколози пък казват, че девствеността в страната все още се цени високо и едва ли това ще се промени в близките сто години. Но, уточняват те, все повече и повече девойки от градовете предимно правят секс, преди да се оженят и след това страдат, защото не могат да си намерят мъж.

Съгласно резултатите от анкета на списанието "India Today", само 19% от запитаните отговарят, че нямат нищо против секса преди брака. Някои индийски доктори пък изразиха съмнението си в ефективността на "Отново на 18".