/ NOVA
В оспорван мач за победата следващата седмица влизат Велислава Миланова, Христина Драганова, Петър Виденов, Виктор Врачев и Ивайло Цветков-Нойзи
Седмица, оспорвана като футболен финал, предстои в „Черешката на тортата“ по NOVA.

Водещата на спортните новини на NOVA Велислава Миланова, медийният талисман на „Ботев“ (Пловдив) Христина Драганова, спортните журналисти на NOVA Петър Виденов и Виктор Врачев, културният и футболен антрополог Ивайло Цветков-Нойзи ще се състезават за първото място от понеделник до петък в 20:00 часа.

Дали ще вкарат достатъчно въображение в кухнята, или ще ударят греда, ще проследи главният съдия на „Черешката на тортата“ - делегатът на добрия вкус шеф Иван Манчев.

Децата на известни българи превземат „Черешката на тортата“

Познатата от ефира на спортния канал DIEMA SPORT и лице на ПФК „Ботев“ (Пловдив) - Христина Драганова, ще открие седмицата с италианска вечеря. Тя ще се впусне в надпреварата със смело меню, гарнирано с дръзки експерименти, но ще бъде ли късметът на нейна страна?

NOVA

Вдъхновена от живота си в Италия, Христина ще предложи две основни ястия със сосове Миланезе и Болонезе. На масата предстоят разговори за футбол, които няма да смутят дамите, както и дискусии за социалните мрежи, а един от участниците ще се окаже, че има голям потенциал да се превърне в TikTok звезда.

Полезна и здравословна вечер предстои с Велислава Миланова във вторник. Спортът и дисциплината са от голямо значение за водещата на спортната емисия новини на NOVA и тя няма да направи компромис с разбиранията си и в кулинарно отношение.

NOVA

Велислава ще предложи витаминозна салата, леко основно с фокус върху рибата и ефирен десерт. В кухнята пък ще посрещне чирак, с когото ще обсъдят типичните дрязги на тема готвене в семейството. Какви щекотливи въпроси ще бъдат зададени по време на вечерята и ще успеят ли гостите да си тръгнат сити от дома на Велислава?

Футболният коментатор и спортен журналист Петър Виденов влиза в играта с ясна концепция в сряда. Той ще посрещне компанията в спортен бар с меню, отговарящо максимално на атмосферата.

NOVA

Петър, с помощта на опитно подкрепление в кухнята, ще предложи пилешки крилца, азиатски хлебчета Бао Бън и бургер, а за десерт – домашно приготвени казанлъшки понички. За гостите предстои много ядене, а страхотната изненада с интересен футболен куиз истински ще ги впечатли. Ще успее ли Петър да промени здравословните навици на Велислава, която обикновено не консумира подобна храна?

Веднага след това на кулинарния терен излиза Виктор Врачев. Спортният журналист, коментатор и водещ ще влезе в ново амплоа, като осигури уютно преживяване в дома на родителите си.

NOVA

Ястията ще бъдат съобразени с неговите кулинарни способности и руски корени. За първи път Виктор ще прекара толкова време в кухнята, приготвяйки цели три салати и джолан в гювеч. Коя е оригиналната руска салата, какви рисковани въпроси ще станат тема на разговор и какви телевизионни истории ще споделят участниците, ще стане ясно в четвъртък.

В петъчния ден Ивайло Цветков-Нойзи ще превърне кулинарията в хипотеза, а самоиронията в константа. Журналистът и футболен анализатор знае възможностите си и по тази причина е подготвил стегнато и семпло меню с ключова дума минимализъм, за която ще получи помощ от приятел.

NOVA

По време на готвенето Нойзи предстои да научи много нови неща и да разбере как звучи музиката на кухнята. Вечерта ще продължи в негов стил с храна за душата и интересни подаръци за всеки от гостите. Ще успее ли да впечатли себе си и останалите, въпреки липсата на кулинарни умения?

Как ще се представи компанията в новата седмица на кулинарното риалити и кои ще бъдат помощниците им по време на готвенето? Кой ще грабне победата и ще спечели одобрението на шеф Манчев? Не пропускайте да разберете в новите епизоди на „Черешката на тортата“ от понеделник до петък в 20:00 часа по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.