/ NOVA
Мария Статулова, Рене Йошида, Васил Петров, Иво Танев и Георги Линев ще подарят приказно изживяване на зрителите следващата седмица
Новите звездни домакини в „Черешката на тортата“ следващата седмица са легендарната актриса Мария Статулова, кулинарният блогър Рене Йошида, джаз иконата Васил Петров, разказвачът на истории и всестранно развит талант Иво Танев и световно признатият композитор и продуцент Георги Линев. Кулинарната история ще се разгърне под строгия поглед на шеф Иван Манчев, който ще следи внимателно дали участниците ще изпълнят безупречно седмичната си задача – да използват череши в менюто си.

Музикалната легенда Васил Петров ще даде елегантен старт на седмицата в понеделник. Домакинът, за когото музиката е призвание, ще посрещне гостите си на чист въздух в райската градина на китен манастир над с. Калугерово. Васил ще демонстрира кулинарна класа и ще заложи на пресни продукти, произведени в светата обител. За да предложи най-вкусната храна, той ще се довери на наставленията на отец от манастира, а по време на вечерята ще цари оживление, подправено с музикално блаженство.

Васил Петров
NOVA

Щафетата във вторник поема кулинарният блогър Рене Йошида. Като истински самурай в кухнята, тя ще вплете екзотични вкусове и подправки от далечния изток в многокомпонентно азиатско меню. Черешите ще бъдат включени по оригинален начин в повечето й ястия, както и в подаръка за гостите. Възможно ли е Рене да се улиса в готвенето и да се забави с подготовката на разточителната си вечеря? И каква е тайната на приготвянето на осолените лимони?

Рене Йошида
NOVA

Прожекторите се обръщат към титаничния талант на вечната Мария Статулова в сряда. Колоритната дама ще покани звездната компания в артистичния си дом, приличащ досущ на музей и пазещ куп любопитни истории от близкото минало. Актрисата ще се фокусира върху приготвянето на уютно и пъстро меню с личен почерк и изпитани рецепти. Предстоят пикантни признания, а останалите участници ще се чувстват като у дома си в компанията на Мария Статулова.

Мария Статулова
NOVA

В четвъртък един от най-успешните българи на световната музикална сцена – Георги Линев, познат и с псевдонима Кан Уакан, ще предложи международно меню с ястия от Мексико, Франция и Италия. Нашумелият музикален продуцент ще експериментира в кухнята с модерни рецепти и космополитно поднасяне на храната. По време на вечерята ще разкаже как музиката му е стигнала до милиони хора чрез хитовия сериал „Игра на тронове“, а оригиналната изненада ще накара гостите да импровизират.

Георги Линев
NOVA

Финал на новия сезон на „Черешката на тортата“ с широка усмивка и лекота в душата ще постави харизматичният Иво Танев. Домакинът с всестранни таланти ще поднесе свежо меню, включващо креативно сервирана салата, домашно барбекю с три вида месо и нетипична баница. Готвенето на Иво ще премине с песен на уста и голяма доза прецизност, а за поредна вечер компанията ще се наслади на великолепно настроение. Подаръкът пък ще обогати душите им с интересно четиво и жива музика.

Иво Танев
NOVA


Кой от участниците ще успее да вплете в менюто си най-умело черешите и кой ще се окичи с приза от шеф Манчев? Не пропускайте да разберете в „Черешката на тортата“ от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир