Чайка открадна дизайнерската чанта на туристка
Чайка открадна дизайнерската чанта на туристка / ThinkStock/Getty Images

Агресивните чайки, от които през това лято пропищяха жители и гости на Великобритания, стигнаха до неподозирани висоти в нахалството си, след като една перната напаст открадна дизайнерската чанта на туристка, пише в. "Дейли експрес".

Вълна от престъпления на чайки залива страната в разгара на летния сезон. Досега пернатите нападатели се задоволяваха да отмъкват храната на летовниците, отдавайки предпочитанията си на рибата с пържени картофки и сладоледа. В един инцидент 4-годишно момченце едва не остана без пръсти, след като нагла чайка го връхлетя, за да отнеме закуската му.

Изглежда обаче хранителните продукти вече не задоволяват летящите обирджии и те вече налитат на по-стойностна плячка.

Една представителка на крадливото племе е стигнала до висините на нахалството - дръзката чайка се е вмъкнала в хотелска стая и е задигнала дизайнерската коктейлна чанта на туристка. Крадливата птица обаче не е успяла да задържи плячката си и я е изпуснала. Шокиран минувач е станал свидетел как чантата пада на земята край хотел "Фоксис" в Майнхед, Съмърсет. Добросъвестният човек е предал ценната вещ на хотелския управител Лиъм Флеминг, който е използвал намерения вътре телефон, за да се свърже със собственичката.

Жената, чието име не се споменава, е очарована и благодарна, че си е възвърнала изчезналата по загадъчен за нея начин дизайнерска чанта.

Източник: БТА