Бритни Спиърс
Бритни Спиърс / Gulliver/Getty Images
Адвокатите на певицата Бритни Спиърс са внесли в съда документ, с който тя се съгласява официално с предложението на баща си попечителството, което контролира живота ѝ от 2008 г., да бъде прекратено, съобщи Асошиейтед прес.

Адвокат Матю Розенгарт е депозирал в съда в Лос Анджелис документ, с който тя "напълно се съгласява" с бързото прекратяване на попечителството, за което баща ѝ  Джеймс Спиърс се обяви на 7 септември.

Бритни Спиърс за първи път се обявява пред съда за прекратяване на попечителството, макар по време на съдебни слушания да го е заявявала нееднократно.

В съдебния документ певицата подчертава, че за нея е по-важно баща ѝ вече да не участва в контрола над живота и това е представено като "необходима първа и значима стъпка към свободата на госпожица Спиърс и за прекратяване на кафкианския кошмар, наложен от баща ѝ, за да могат достойнството и основните ѝ свободи да бъдат възстановени".
  Затова певицата настоява Джеймс Спиърс да бъде лишен от ролята си на попечител на финансите ѝ до 29 септември, когато е следващото съдебно заседание по иска ѝ за прекратяване на попечителството.
БТА