Бащата на Бритни Спиърс, Джейми Спиърс, се съгласи да се оттегли доброволно от попечителството на дъщеря си, пише Variety. Развитието на събитията е огромна победа за поп звездата, която е под неговото попечителство от 13 години (откакто претърпя публичен нервен срив през 2008 г.). 

Певицата започна съдебна процедура това лято, целяща да лиши баща ѝ от спорното попечителство, което му дава контрол върху нейните финанси, и да го замени с независим счетоводител. Според новия адвокат на звездата Матю Розенгарт, тя е способна сама да избира кой да я представлява и да назначава кой да управлява финансите ѝ. Предходно подобно искане беше отхвърлено от съдийката по случая Бренда Пени.

Бритни Спиърс е започнала процедура за отстраняване на баща си от попечителската позиция

Решението на баща ѝ да се оттегли е оценено като „голяма победа“ от Розенгарт. В четвъртък бащата на Спиърс подаде във Висшия съд на Лос Анджелис отговора си за своето оттегляне. Той каза, че ще сътрудничи на съда, но не даде срок за "оставката си". 

Бритни Спиърс (39 г.) остава под контрола на Джоди Монтгомъри, която е определена от съда да отговаря за медицинските и личните дела на поп звездата.

Малка победа за Бритни Спиърс: Позволиха ѝ да си наеме нов адвокат по делото за попечителство

Засега певицата не е коментирала решението на баща си да се откаже от попечителството. 
 
В Twitter веднага последваха коментари от други известни личности, подкрепящи звездата.