Бритни Спиърс
Бритни Спиърс / Gulliver/Getty Images
Бритни Спиърс се яви в съда по делото за попечителството, което контролира живота и финансите ѝ от тринадесет години насам, съобщва  BBC.

Певицата подаде молба в съда в Лос Анджелис баща ѝ да не бъде назначен отново за неин попечител, а вместо него тази роля да бъде поверена на мениджъра ѝ Джоди Монтгомъри.

Това е първата изява в съдебна зала на 39-годишната поп певица от повече от две години. През 2019 г. тя свидетелства на закрито заседание.

В сряда Бритни се включи онлайн и думите, които изрече разтърсиха социалните мрежи.

Певицата заяви, че се чувства като затворник, а човешките й права са силно ограничени. Поп звездата се оплака, че не й е позволено да взима никакви решения за своя живот, в това число не може да се омъжи за приятеля си и да роди дете.

Бритни Спиърс разказа пред съдията, че има поставена противозачатъчна спирала и дори не й се разрешава да отиде в болница и да я премахне по собствена воля, за да стане отново майка.

Освен това тя е била принуждавана да приема медикамент с литий, с който се лекува биполярно разстройство. От него певицата се чувствала като упоена и дори не можела да говори.
"Не съм тук, за да бъда нечий роб! Последният път, който говорих пред вас останах неразбрана. Надявам се, че сега ще чуете думите ми и ще разберете, че това попечителство ми нанася повече вреди, отколото ползи", апелира певицата към съдебните власти.

Джейми Спиърс беше определен за попечител на певицата през 2008 г. заради проблемите на дъщеря си с психичното ѝ здраве. Той управлява изцяло нейните финанси, които възлизат на около 80 млн. долара, както и кариерата на Бритни.

фенове на Бритни Спиърс
БТА

Изказването на поп певицата стана тренд в Туитър за пореден път и движението #FreeBritney отново набра скорост. Поради тази причина съдийката спря публичното изслушване на звездата и отново направи заседанието по делото закрито.

фенове на Бритни Спиърс
БТА

Междувременно фенове на Бритни Спиърс протестираха пред съдебната зала в Лос Анджелис, както и в няколко американски града.