Бритни Спиърс поиска да свидетелства в съда за попечителството, което контролира живота и финансите ѝ от тринадесет години, съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

Бритни Спиърс - от сладка ученичка, през скандална поп дива, до борец за собствената си свобода (СНИМКИ)

Адвокатът, определен от съда да я представлява, каза по време на изслушване в Лос Анджелис, че звездата е изразила желание да даде показания и съдия Бренда Пени е насрочила съдебно изслушване за 23 юни. Адвокатът не уточни какво възнамерява да разкрие Спиърс. Това ще бъде първата изява в съдебна зала на 39-годишната поп певица от повече от две години. През 2019 г. тя свидетелства на закрито заседание.

Бритни Спиърс плакала две седмици, след като гледала филма за живота си

Съдия Пени може да закрие за медиите и обществеността и заседанието през юни. Спиърс обаче настоява за повече прозрачност на съдебния процес и документите, свързани с попечителството над нея. През август миналата година певицата подаде молба в съда в Лос Анджелис баща ѝ да не бъде назначен отново за неин попечител, а вместо него тази роля да бъде поверена на мениджъра ѝ Джоди Монтгомъри.

Джейми Спиърс беше определен за попечител на певицата през 2008 г. заради притеснения за психичното ѝ здраве. Той временно се отказа да контролира личните ѝ дела през 2019 г. по здравословни причини.

Фенове на певицата се притесняват, че неговото попечителство ѝ е било наложено и водят кампанията #Освободете Бритни, като организират протести пред съда преди всяко заседание.
БТА