/ Gulliver/Getty Images
Бащата на Бритни Спиърс защити ролята си на законен попечител на певицата, като заяви пред Cи Ен Ен, че я "защитава" от "онези, които имат самоцелни интереси и тези, които се стремят да й навредят".

Джейми Спиърс е попечител на дъщеря си от 12 години поради притеснения относно психичното й здраве. Миналия месец тя загуби юридически опит да премахне контрола му върху нейни имоти.

Бритни Спиърс притесни феновете си с публикация в Instagram (СНИМКА)

Джейми Спиърс каза, че е бил в "добри отношения" с дъщеря си до август, но оттогава не е разговарял с нея. "Обичам дъщеря си и много ми липсва", каза той пред Cи Ен Ен.

„Когато член на семейството се нуждае от специални грижи и защита, семействата трябва да се активизират, както направих през последните 12 години, за да защитя, пазя и продължавам да обичам безусловно Бритни”, каза бащата на певицата.


„Имам и ще продължа да осигурявам непоклатима любов и ожесточена защита срещу хората със самоцелни интереси и тези, които се стремят да навредят на нея или на моето семейство.

Някои от феновете на поп звездата вярват, че тя е била принудена да се споразумее и провеждат кампания #FreeBritney, за да протестират срещу това.

През 2019 г. Джейми Спиърс временно се оттегли от ролята на настойник, позовавайки се на собствените си здравословни проблеми.

Този август в съдебните документи се казва, че Бритни иска нейният мениджър Джоди Монтгомъри, заместила баща й по време на отсъствието му, да контролира трайно личните й дела.


Бритни Спиърс не е контролирала финансовите си дела или много от решенията си за кариера от 2008 г. насам съгласно съдебното споразумение. Настойничеството обикновено се предоставя на лица, които не могат да вземат собствени решения, като тези с деменция или други психични заболявания.

От 2008 г. баща й и адвокат управляват активите и личния й живот, включително възможността да ограничават посетителите и да комуникират с лекарите за нейното лечение.

Бритни Спиърс и „Бекстрийт Бойс“ изненадаха феновете с нова песен (ВИДЕО)

Настойничеството й е наложено, след като изключително успешната поп звезда започна да се държи хаотично през 2007 г., след като разводът й с Кевин Федерлайн беше финализиран и тя загуби попечителството над двете им деца.

Много от предполагаемите й психически сривове се случиха пред очите на обществеността - тя направи заглавия с обръсването на главата си и беше снимана да удря с чадър колата на папараци - и няколко пъти ходи в рехабилитационни заведения.
БГНЕС