Бритни Спиърс
Бритни Спиърс / Gulliver/Getty Images
Певицата Бритни Спиърс и новият й адвокат твърдят, че баща й ще опитва да получи от нея около два милиона долара, преди да се оттегли от попечителството върху живота и средствата й и представиха това като опит за изнудване във внесени в съда документи, съобщи Асошиейтед прес.

Адвокат Матю Розенгарт информира съда, че предстоящите счетоводни прегледи на попечителството, за който Джеймс Спиърс настоява, преди да се оттегли, ще означава той да получи огромна сума пари.

"Бритни Спиърс няма да бъде изнудвана", пише адвокатът. "Явният опит на господин Спиърс да направи бартер на отказа си от попечителството в замяна на близо два милиона долара, които да получи, след като вече е натрупал милиони със сътрудниците си от средствата на госпожица Спиърс, няма да мине".

Досега от страна на Джеймс Спиърс няма коментар.
 
Документите, внесени в съда, са допълнение към искането на Розенгарт от името на Бритни Спиърс от месец юли за прекратяване на попечителството на Джеймс Спиърс. Делото ще се гледа на 29 септември.

Спиърс обяви през юли, че вече е планирал да се оттегли от попечителството на дъщеря си, но не посочи кога и как възнамерява да стори това.
БТА