През годините Бритни Спиърс се превърна в символ на скандала. Клипове и текстове на песни, появи на корици на списания, участия в музикални награди и личен живот, в който папараците не спират да надничат, както и един скандал за настойничество са само част от най-обсъжданите моменти от живота на изпълнителката, пише каналът "Скандално" във vbox7. Ето и някои от най-скандалните неща около Бритни Спиърс:

Девствена до сватбата

Дълго време се говореше как тийн кралицата смята да остане девствена до сватбата си. Тази идея се харесваше изключително много на нейните последователи, докато вестниците разкривха, че това е една голяма лъжа. Оказва се, че Бритни е изгубила девствеността си още 14-годишна с гадже от гимназията.

Раздялата с Джъстин Тимбърлейк

Говори се, че причината за тяхната раздяла е изневяра от страна на Бритни. Слуховете се потвърждават и от последвалата песен на Тимбърлейк „Cry Me A River“, в която се пее за изневеряващата бивша.

Бритни Спиърс и Джъстин Тимбърлейк
Gulliver/Getty Images

Целувката с Мадона

През 2003 г. Спиърс прави изключително запомнящо се представяне на наградите VMA. Заедно с Мадона и Кристина Агилера изпълняват „Like A Virgin“, а в края на песента следва целувка. Тя привлича толкова голямо внимание, че повечето хора дори забравят, че Агилера също участва с тях и също целува Мадона. 

Бритни Спиърс и Мадона
Gulliver/Getty Images

Женени само за 55 часа

През януари 2004 г., след пиянска нощ, Бритни и приятелят ѝ от детинство Джейсън Александър решават да се оженят в параклис в Лас Вегас. Церемонията трябва да е включвала думите „до края на пиянска нощ“, защото двойката се развежда 55 часа по-късно.

Обръсната глава

През февруари 2007 г. Бритни влиза във фризьорски салон с оплаквания, че удълженията ѝ са твърде стегнати. В крайна сметка тя решава да обръсне главата си. След като всички служители отказвали да го направят, тя взима машинката и подстригва косата си.

Бритни губи попечителството над децата си

Изпълнителката губи попечителство над децата си през 2007 г. след поредица от шофьорски провинения и бягство от рехабилитационния център. През януари 2008 г., в продължение на четири дни, Бритни стои затворена в своя дом заедно с децата си и не желае да се откаже от попечителството над тях. След намеса от полицията тя е задържана в психиатрично отделение.

Бритни Спиърс в съдебната зала: Не ми разрешават да се омъжа и да имам деца

Free Britney

Бритни започва да се държи нестабилно след развода си с Кевин Федърлайн и битката за попечителство над двете им деца. Следват серия от публични инциденти, включително обръсната глава, атака над папараци и приемът ѝ в психиатрична клиника. През 2008 г. съдът постановява бащата на Спиърс да стане неин настойник, което му дава контрол върху имуществото, кариерата и други аспекти от личния ѝ живот. 12 години по-късно Спиърс подава иск в съда, с който желае баща ѝ да не бъде повече неин настойник. До момента, въпреки всички показания и доказателства, съдът отказа да освободи Бритни от контрола на баща ѝ.