/ Gulliver/Getty Images
Няколко британски кина забраниха достъпа на тийнейджъри в костюми, дошли да гледат анимацията "Миньоните 2". Причината е скандалното поведение на някои млади зрители, насърчено от движение в социалната мрежа Тик Ток, предаде Франс прес. 

Следвайки тенденцията #gentleminions, групи тийнейджъри с костюми и вратовръзки, имитиращи главния герой Гру и емблематичните му жестове, нарушават прожекциите на филма, като се снимат и публикуват видеоклипове в социалните мрежи, които стават "вайръл".

"Миньоните 2" излезе на екран във Великобритания в петък.

"Заради малък брой инциденти в нашите кина през уикенда се наложи да ограничим достъпа при определени обстоятелства", каза говорител на веригата киносалони "Одеон".

"Малард", единственото кино на остров Гърнси в Ламанша, спря прожекциите на филма заради "изключително лошото поведение" на определени групи.
Директорът на киното Даниъл Филипс-Смит заяви пред Би Би Си, че някои млади почитатели на киното са хвърляли предмети, псували са и са се карали с други зрители по време на прожекциите.

Независимото кино "Ригъл" в Уейдбридж, Корнуол, предупреди в Туитър, че в момента не се допускат  непридружени непълнолетни, облечени в костюми.
Анимацията "Миньоните 2: Възходът на Гру", чието излизане на екран беше отложено с две години заради коронавирусната пандемия, проследява произхода на главния персонаж. Откакто на екран излезе първият филм от поредицата "Аз, проклетникът" (2010), реализираните приходи в международния бокс-офис са 3,7 милиарда долара, според сайта Ай Ем Ди Би.
БТА