/ Gettyimages
През последните години се засили търсенето на уникалност във външния вид – в дрехите, бижутата, косата, маникюра. Поради тази причина ръчно изработените аксесоари са в своя апогей, а креативни сръчковци неуморно удовлетворяват желанията и на най-капризните си клиенти и влагат в изделията си най-разнообразни материали.

Знаем ли всичко за бижутата?

Напоследък обаче една от тенденциите в handmade бижутата набра изключителна популярност сред модерните българки. Става дума за бижутата от кърма. Всъщност те станаха широко разпространени в чужбина още преди години, но течението завладя нашенските майки малко по-късно.
Масово сайтове за ръчно направени бижута предлагат гривни, амулети, перли, медальони и обеци от майчина кърма. На пръв поглед изглеждат съвсем нормални бижута заради традиционната форма и белия цвят, но всъщност се оказват нещо по-различно.
„Кърменето е специален период от майчинството. Уникално чувство, което не може да се опише с думи“, пише в описанието на сайт, предлагаш бижута от кърма, запечатани със специална смола. Сред изискванията са желаещата майка да предостави 2-3 супени лъжици кърма и да има търпение 10-15 дни, защото толкова отнема изработката.
Във форумите в социалните мрежи хората изразяват различни мнения за тези изделия. Някои са вдъхновени и възхитени, други са шокирани и отвратени, а трети питат дали с тази технология може да се направи бижу от кръв.
https://twitter.com/_dropshippers/status/858197233837236225
А майките, възползвали се от услугата, смятат, че това бижу ще им помогне да запечатат милия спомен от кърменето, както и да илюстрират връзката майка-дете.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук