Без секс на борда на Airbus A380
Без секс на борда на Airbus A380 / netinfo

Авиокомпанията Singapore Airlines отправя молба към пасажерите да не правят секс на борда на новия Еърбъс А 380, пише БГНЕС.

Причина за странната молба е, че на борда на новия самолет има 12 отделни помещения, оборудвани с кревати. Това обаче не е покана да се прави секс в тези отделни каюти. Те, както подчертава авиокомпанията, не са звукоизолирани, пък и не са затворени напълно.

Ето защо действия извън напълно платоничните в тях могат да причинят неудобство на останалите пасажери или на членовете на екипажа.

Предупреждението е необходимо най-вече за онази категория пътници, които могат да се причислят към клуба на любителите на секса в самолет. Т. нар. Mile High Club означава членове на неформалния, но отдавна съществуващ "клуб" на любителите на секс на големи височини и в недотам удобни и широки помещения, като тоалетната на самолет например. Съществува и обяснение за това защо клубът има такава популярност - ниското атмосферно налягане и вибрациите на самолета създават по-интензивни усещания при правене на секс.

За основател и идеен "баща" на клуба Mile High Club се счита Лоурънс Спери, който изобретил автопилота. Твърди се, че през 1916 година той се отнесъл в сексуални занимания с жена на борда на самолета си и в резултат на това машината паднала в езеро, без за щастие никой да пострада.

В края на миналата година вестниците по света разпространиха куриоза - мъж бил арестуван, защото отказал за прекрати сексуалните си занимания на борда на самолет, въпреки настояването на екипажа. Според адвоката на задържания, не е имало такова нещо, просто на човека му прилошало и поставил глава на коленете на момичето...

През февруари тази година стюардесата Лиза Робъртсън бе уволнена от австралийската авиокомпания Qantas, тъй като правила секс в тоалетната на бизнес-класата с актьора Ралф Файнс.