/ iStock/Getty Images
След като в продължение на няколко седмици берлинските зоопаркове бяха затворени заради пандемията, във вторник те отново бяха открити за посетители, предаде ТАСС.

Продажбата на билети обаче се извършва само в онлайн каси. Зоопаркът в района на Тиргартен и зоопаркът Берлин-Фридрихсфелде бяха отворени в 9 часа сутринта. Повечето им питомци вече са на открито и на свежия въздух се радват жирафи, слонове, маймуни и много други животински видове.

Поставиха под карантина котарака, подарен от Путин на японски губернатор (СНИМКИ)

Но някои от популярните обекти остават затворени за посетители. Сред тях е Домът на Алфред Брем в зоопарка Берлин-Фридрихсфелде, където се държат големите котки и където е разположена тропическата зала. Затворени са самият дворец Фридрихсдфелде, градината на пандите в Тиргартен и аквариумът. Забранено е храненето на животните.

При покупка на билетите от онлайн касите трябва предварително да се заявят денят на посещението и часовият интервал. Броят на билетите е ограничен. Посещенията могат да се извършват максимум по двойки и при спазване на дистанция от 1,5 метра.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА