/ Gulliver/Getty Images
Пиърс Броснан разкри, че планира негова изложба да бъде открита по-късно тази година, съобщи Контактмюзик.
 
65-годишният актьор се увлича по живописта и смята, че си заслужава да имаш подобно хоби. Сега той обмисля да представи публично по-голямата част от творбите си.
 
"Допада ми да се определям като творец, който умело борави с цветовете, макар да съм ниско в йерархичната стълбица на онези, които знаят какво да правят с тях", заяви звездата от продължението на филма мюзикъл "Мама миа!" пред сп. "Хийт". "Обичам да правя опити да създам нещо, което е красиво и е радост за окото. Изкуството е много важно в живота ми. Надявам се да бъде организирана моя изложба в края на тази или началото на следващата година", казва актьорът.
 
Броснан, който е отгледал три деца - Крис, Шон и починалата Шарлот, с първата си съпруга Касандра Харис, която вече не е между живите, и 21-годишния Дилън и 17-годишния Парис с втората си съпруга Кийли Шей Смит, има репутацията на чаровен актьор. Макар винаги да се опитва да е благ и любезен, Пиърс признава, че понякога е сприхав, но настоява, че това е нормално.
 
"Невинаги съм чаровен, в някои случаи съм избухлив", каза той. "Понякога лесно се обиждам. Смятам, че това се дължи на радостта да правя онова, с което се занимавам като художник и актьор. Чувствам се добре в кожата си", споделя още актьорът.
БТА