Принц Карл Филип и София Хелквист
Принц Карл Филип и София Хелквист / Gulliver/Getty Images
Сватбените тържества са чудесен радостен повод за събирането на роднини и приятели, за да бъде отпразнувана любовта между двама души. Когато става дума за кралски сватби обаче, нещата придобиват един по-различен смисъл – романтика, приказни истории и много блясък.

Пет приказни сватби от света на кралските особи (СНИМКИ)

Ето защо събрахме на едно място пет приказни сватбени истории от света на кралските особи.

Принц Карл Филип и София Хелквист

Принц Карл Филип и София Хелквист
Gulliver/Getty Images

Шведският принц Карл Филип се ожени за бившата риалити звезда и модел София Хелквист през 2015 година. Двамата се венчаха на пищна церемония в параклиса на Кралския дворец в Стокхолм.

Сватбената церемония се състоя в присъствието на кралското семейство, представители на правителството и парламента, приятели и роднини на булката и младоженеца.

След брачната церемония София получи титлата принцеса и херцогиня на Вермланд.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Принц Уилям и Кейт Мидълтън
Gulliver/Getty Images

Едва ли има някой, който да не е чул за грандиозната сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 година. Двамата се ожениха в Уестминстърското абатство на пищна церемония, която привлече огромен зрителски интерес по цял свят и вдъхна нов живот на монархията.

Вижте сватбата на Уилям и Кейт в снимки в галерията тук

Уилям и Кейт бяха обявени за херцог и херцогиня на Кеймбридж от английската кралица Елизабет Втора.

Майк Тиндъл и Зара Филипс

Майк Тиндъл и Зара Филипс
Gulliver/Getty Images

През 2011 година внучката на британската кралица Елизабет Втора Зара Филипс се омъжи на английския национал по ръгби Майк Тиндъл на скромна частна церемония в шотландската столица Единбург.

Вижте повече за сватбата на Майк Тиндъл и Зара Филипс тук

Церемонията по бракосъчетанието се състоя само в присъствието на приятели и роднини в параклиса Канънгейт Кърк на Единбургския дворец.

Принц Ернст-Аугуст и Екатерина Малишева

Принц Ернст-Аугуст, наследник на една от големите европейски аристократични фамилии, се ожени в семейното имение на династията Хановер за руската модна дизайнерка Екатерина Малишева, въпреки несъгласието на баща си
Guliver/Getty Images

Принц Ернст-Аугуст, наследник на една от големите европейски аристократични фамилии, се ожени в семейното имение на династията Хановер за руската модна дизайнерка Екатерина Малишева, въпреки несъгласието на баща си.

Когато германски принц се ожени за руска дизайнерка (СНИМКИ)

На церемонията в църквата Маркткирше в Хановер присъстваха много знаменитости и представители на аристократични семейства от цяла Европа. Младоженецът беше придружен от брат си принц Кристиан и сестра си принцеса Александра. Присъстваха и децата на принцеса Каролина Монакска, която е омъжена за баща му, принца на Хановер.

Конфликт в едно от най-известните аристократични семейства в Европа

Сватбата, едно от най-важните светски събития за 2017 година в Германия, се състоя, въпреки че бащата - принц Ернст Аугуст Хановерски, се противопостави на този съюз, разтревожен за съдбата на семейни имоти в Германия, по-специално земи и гори в Долна Саксония.

Джеймс Матюс и Пипа Мидълтън

Джеймс Матюс и Пипа Мидълтън
Gulliver/Getty Images

Пипа Мидълтън, сестрата на херцогиня Катрин, може да не е кралска особа, но се омъжи като такава. Сватбата ѝ с финансиста Джеймс Матюс беше сред събитията на 2017 година, а шафери бяха не кои да е, а именно децата на принц Уилям и херцогиня Катрин - принц Джордж и принцеса Шарлот.

Сватбата на Пипа Мидълтън и Джеймс Матюс (СНИМКИ)

Сред гостите бяха кралски особи от младото поколение и много знаменитости.

Пипа Мидълтън избра за сватбената си церемония рокля на дизайнера Джайлс Дийкън - дантелена, с къс ръкав и деколте на гърба. Тя бе прилепнала по тялото до кръста, а полата бе богато разкроена. Роклята бе изработена така, че да изглежда без шевове.

Вижте сватбената рокля на Пипа Мидълтън в детайли в галерията тук

Воалът на булката бе от Стивън Джоунс, придружен от красива малка тиара. Сатенените ѝ обувки в цвят слонова кост бяха от Маноло Бланик.

Вижте още кралски блясък в снимки:

Три кралски особи, които ще ви накарат да се усмихнете (СНИМКИ)


Най-красивите кралски особи (СНИМКИ)

Когато майка и дъщеря съчетаят тоалета си: Кейт и Шарлот (СНИМКИ)