Принц Ернст-Аугуст на Хановер
Принц Ернст-Аугуст на Хановер / Guliver/Getty Images
Конфликт избухна в едно от най-известните аристократични семейства в Европа, след като принц Ернст-Аугуст, съпруг на принцеса Каролина Монакска, се противопостави по финансови причина на сватбата на сина си с руска дизайнерка, съобщи АФП.

Сватбата е насрочена за 8 юли.
"Решението не беше лесно за мен, защото това засяга сина ми, но се чувствам задължен да опазя интересите на династията Хановер и имуществото ѝ, включително и културно, което й принадлежи от векове", заяви принцът на Хановер пред в. "Ханделсблат".

Според вестника, конфликтът е заради съдбата на семейни имоти в Германия след сватбата - земи и гори в провинция Долна Саксония. Чрез адвокатите си, принцът на Хановер иска от сина си, който носи същото име, да му върне подаръците, които му е направил през 2004 г. и 2006 г. Той отказва да признае сватбата на сина си с руската дизайнерка Екатерина Малишева, насрочена за 8 юли в семейния замък в Германия.
"Продължавам да се надявам, че синът ми ще се съобрази с интересите на семейството и ще промени решението си. Готов съм за разговори и помирение", добави 63-годишният принц.

Сватбата се смята за светското събитие на годината в Германия. Очаква се на нея да присъстват представители на европейската аристокрация и много знаменитости.

Вижте още любопитни новини от света на европейските аристократи:

11-годишният принц на Норвегия показа как се нарушава кралски протокол (ВИДЕО)

Разкриха защо принц Джордж винаги е с къси панталонки (СНИМКИ)

Когато майка и дъщеря съчетаят тоалета си: Кейт и Шарлот (СНИМКИ)

Най-големите гафове на принц Филип през годините

Кралски блясък и екстравагантни шапки в Деня на дамите (СНИМКИ)

Принц Уилям – един щастлив съпруг и татко (СНИМКИ)

Принц Джордж и принцеса Шарлот пръскат чар от кралския балкон (СНИМКИ)

Изпращат принц Джордж в училище, в което не може да има най-добър приятел

БТА