Втора сватба в британското кралско семейство, този път скромна
Втора сватба в британското кралско семейство, този път скромна / снимки: Reuters

Внучката на британската кралица Елизабет Втора Зара Филипс се омъжи на английския национал по ръгби Майк Тиндъл на скромна частна церемония в шотландската столица Единбург, предадоха световните агенции.

Сред гостите бяха кралицата и съпругът й принц Филип, синът им принц Чарлс и съпругата му Камила, внуците им принц Хари и принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън. Присъстваха и братът на булката Питър и чичо й херцогът на Йорк.

Светът на ръгбито също бе добре представен от треньора на английския национален отбор Мартин Джонсън и предшественика му сър Клайв Удуърд, с когото Англия стана световен шампион през 2003 г. 30-годишната Зара е дъщеря на принцеса Ана от първия й брак с Марк Филипс. Тя е запалена по конен спорт и през 2006 г. спечели златен медал на Световните конни игри в Германия - отличие, което и майка й принцеса Ана спечели през 1971 г., отбелязва БТА.

Втора сватба в британското кралско семейство този път скромна
netinfo

Зара Филипс ще запази своето фамилно име вместо да вземе това на съпруга си. Тя е известна като „кралската бунтарка”, особено на по-млади години - като тийнейджърка си е направила пиърсинг на езика. При все това се твърди, че Зара Филипс е една от любимите внучки на 84-годишната кралица.

Церемонията по бракосъчетанието се състоя само в присъствието на приятели и роднини в параклиса Канънгейт Кърк на Единбургския дворец. Приемът след това ще е в двореца Холирудхаус, официалната резиденция на кралицата в Шотландия.

Младоженците се сгодиха през декември м.г. след като бяха заедно в продължение на седем години. Досущ като Уилям, който отиде на работа само четири дни след венчавката си, Майк Тиндъл няма да има много време за сватбени развлечения, тъй като утре го очакват на тренировъчен лагер на националния отбор. На 6 август Англия среща Уелс в ръгби мач. Съпругата му пък ще има състезание по конен спорт идната седмица.