/ ThinkStock/Getty Images
Какво време ни очаква по Коледа?
100101
Какво време ни очаква по Коледа?
  • Какво време ни очаква по Коледа?
В понеделник срещу вторник, 24-25 декември, ще вали, сочат синоптичните модели, представени от Людмил Кържилов в "Дарик кафе". От северозапад на югоизток ще има повече облаци и на места ще вали сняг, на други - дъжд. В нощта срещу Коледа и през самия ден ще е облачно и на места може да превали, най-вероятно в Северна България и по високите полета слаб сняг, на юг е възможно да превали слаб дъжд.

Снежна красота: 12 места в Европа, които трябва да видите през зимата (СНИМКИ)
 
Днес и утре са най-малките дни в годината - началото на астрономическата зима. Тази година зимата настъпва идната нощ половин час след полунощ.

Затопляне ще започне да се усеща още от утре, като в понеделник ще е най-топлият ден от тези дни. Дори нощните и ранните сутрешни часове ще са с положителни температури. В южните райони в Тракия, в Източна Тракия, на север от планините може да видим температури над 7-10 градуса. Също така ще се затопли и във високите котловинни полета на Западна България, където е и София, и ще видим температури от 6-7 градуса над нулата в неделя и понеделник.

Коледа подарък изненада
ThinkStock/Getty Images

Във вторник се връщаме отново в "нормалната" в температурно отношение зима. Ще застудее отново, но сериозни студове прогнозите не показват до началото на Нова година. Това означава, че дневните температури ще бъдат малко над нулата, а нощните под нулата.
 
Прогнозите показват, че в Новогодишната нощ е възможно да има преваляния от север на юг, а след 2 януари е възможно да има и по-сериозни преваляния.

Зимна градска красота (СНИМКИ)

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg