Арена София протоколи
Арена София протоколи / БГНЕС
Започна приемането на протоколите на секционните избирателни комисии (СИК) в София. В „Арена 8888 София“ първи дойдоха представители на СИК от 23 Многомандатен избирателен район (МИР). По-късно и представители на СИК от 25 МИР започнаха да предават протоколите си.

БТА

В „Асикс Арена“ също започна приемането на протоколите. В залата протоколите си ще предават СИК от 24-и МИР.

БТА

В София има 1638 избирателни секции, 12 секции са за гласуване с подвижна избирателна кутия, 38 са служебни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги.

БТА

Приемането на протоколите започна спокойно и бавно, за съжаление, не са дошли много СИК, каза на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Полина Витанова. До 22:00 часа само 40 комисии са предали протоколите си.

БТА

Отново има грешки, не са много засега, защото все пак това са подвижните СИК. Все още не може да видим дали има много грешки. Грешките са сборни, обясни тя. Полина Витанова прогнозира, че приемането на протоколите няма да приключи преди утре сутрин.

БТА

Имаше отново проблеми с машините. В 12 секции беше преустановено машинното гласуване, каза още Полина Витанова. Над 300 са секциите, в които отново нямаше бюлетина в машината, само звуков сигнал, празни бюлетини или отрязъци от бюлетини, добави Витанова.

БТА

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня