Беронов: Правителството получи негативна оценка
Беронов: Правителството получи негативна оценка / netinfo

Най-голямото събитие за България през последното столетие, така нарече приемането ни в Европейския съюз кандидатът на президент Неделчо Беронов. По думите му, това се дължи на усилията на няколко правителства, но преди всичко на усилията на българския народ.

Според Беронов сегашното правителство получава негативна оценка – въвеждането на нова безпрецедентна система за наблюдение на всеки шест месеца. Това е унизително за правителството и мнозинството на БСП, НДСВ и ДПС, се казва в съвместно изявление на кандидата за президент Неделчо Беронов и кандидата за вицепрезидент Юлиана Николова.

Докладът на Европейската комисия показва, че това правителство и този президент завещават на следващите задължението да се отчитат на Европейската комисия под постоянната заплаха за въвеждане на ограничителни мерки, се казва още в съвместното изявление на кандидат-президентската двойка.

Според Беронов и Николова става ясно, че България има нужда от нова перспектива, от нов президент, а след това – и от ново правителство.