Софи ще скрие червена гривна за късмет под тоалета си за Евровизия
Софи ще скрие червена гривна за късмет под тоалета си за Евровизия / netinfo
Софи ще скрие червена гривна за късмет под тоалета си за "Евровизия"
53775
Софи ще скрие червена гривна за късмет под тоалета си за "Евровизия"
  • Софи ще скрие червена гривна за късмет под тоалета си за "Евровизия"

Тази вечер Софи Маринова излиза на голямата сцена на "Евровизия" в Баку. Предстои вторият полуфинал на конкурса, в който певицата ще представи песента си "Love unlimited" под номер 8. Софи е първият поп-фолк изпълнител, който страната ни изпраща в състезанието.

За да се класира за финала на "Евровизия", тя ще влезе в битка с представителите на още 17 държави. Само 10 песни обаче ще продължат напред. Чрез зрителско телефонно гласуване и вот на международно жури от музиканти ще се реши кои да са те.

В специално интервю за "Дарик" от столицата на Азербайджан Софи Маринова говори за силата на песента й, за визията й, подготвена за конкурса, за притесненията си преди полуфинала, както и за червената гривна, която ще скрие под тоалета си за късмет.

Да ти кажа честно, въпреки че не искам да звучи хвалебно, но моята песен наистина създава настроение. Фактът, че на 12 езика казвам "Обичам те" е много интересен. Все ме питат само на толкова ли езици съм успяла да го кажа в песента. И аз все отговарям, че ако зависеше от мен, щях цялата песен да я изпея с "Обичам те". Но нали все пак, викам, трябва да има и някакъв текст. Това е най-милата думичка, която всеки човек, всеки ден я казва на милите си хора.

Какво е финалното ти решение за представянето на песента? Каква ще е визията ти на сцената?

Облеклото ми е като на прабългарите, както сме били едно време. Кожена рокля, която е по тялото, с голям колан - цвят старо злато, кожени ботуши, обици, гривни. Косата ми е на опашка - много висока и много красива. На репетицията успях да се видя на монитора и просто стои уникално, много е красиво.

Сама ще си на сцената, нали?

Да. По време на изпълнението ще има дим, вятър и фойерверки. Даже на репетицията в един момент като пускаха фойерверките и аз си викам: Леле, Нова година дойде.

Сега, когато си там и виждаш каква е конкуренцията, смяташ ли, че страната ни има шанс за добро класиране на "Евровизия"?

На пресконференцията тук също ме питаха този въпрос - дали България е готова за "Евровизия". Когато става дума нещо за мен самата, знаете, аз винаги скромнича. Но когато ме попитаха за България и аз започнах веднага да хваля нашата страна. Колко е красива, хората колко сме гостоприемни и усмихнати. И казах, че сме готови. Така че дай Боже, дано!

Софи ще скрие червена гривна за късмет под тоалета си за "Евровизия"
netinfo

Говори ли се открито в Баку за фаворитите в състезанието? За онези изпълнители, за които букмейкърските къщи прогнозират, че биха могли да спечелят?

Честно казано не се говори за такива неща. Настроението сред колегите, сред екипите, които работят за тях, е на забавление. Всички се усмихват, защото всеки е дошъл да го изживее този момент. Аз също съм настроена на тази вълна. В Баку съм вече втора седмица, с моя екип и със сина ми Лоренцо, и много се забавляваме. Естествено обаче, че сме дошли и да свършим работа. Даже аз в момента съм притеснена, като всеки изпълнител преди да се качи на сцена. Имам ги тези пеперудки в корема си. Но надявам се като изляза на сцената всичко да е добре.

Каза, че синът ти Лоренцо е с теб. Какви съвети ти дава той за представянето? Какво ти пожелава часове преди полуфинала?

Сутринта той рано, рано стана. В 09:00 часа. И ме буди и ми казва: Мамо, днес ще пееш ти. И аз го питам защо ми го казва това, питам го притеснен ли е, а той вика: Не, мамо, твоята песен е най-хубава. Викам да, то нашето си е най-хубаво.

За какво ще се помолиш преди да излезеш на сцената?

Винаги преди да изляза на сцената си казвам: Господи, бъди с мен и направи така, че да се представя в най-добрата си светлина.

Носиш ли си нещо от България за късмет?

По принцип аз не съм суеверна, но преди да тръгна за Баку ми казаха, че някаква врачка обяснила по телевизията, че трябва да имам нещо червено върху себе си. Та преди да тръгна, с Устата нали направихме промоция на новата ни песен, и изпращане ми организираха, и една приятелка дойде точно с една червена гривничка и ми я върза на ръката. Даже в момента съм с нея и ще бъде под гривната ми на сцената на "Евровизия".

Софи ще скрие червена гривна за късмет под тоалета си за "Евровизия"
netinfo