Позната на педофила от Трън: Асен си беше планирал, че нещо ще става
Позната на педофила от Трън: Асен си беше планирал, че нещо ще става / cнимка: Sofia Photo Agency

Нина Александрова и Мария Йотова разговарят с близка позната на Асен Илиев.

Кога видя Асен за последно?

Асен го видях последната вечер точно преди инцидента. Беше си планирал, че нещо ще става. Не знаех какво. Черпи ме, но не спомена за какво става въпрос, какво е намислил. 

 Какво ти каза той, за какво черпи?

Ами тука имаше един шах, негов, стоеше тук, когато нямаше работа той сядаше тука и играеха. Вечерта той си прибра шаха. По- късно, защото ми беше интересно какво става, защото този шах стой откакто и Асен е тук, го попитах защо си е прибрал шаха. Отговорът му беше, цитирам дословно: „ Нали ти казах, аз си заминавам.” Аз за пореден път го попитах: Добре, кажи ми за какво става въпрос, къде отиваш? Думите му бяха само : „Утре ще чуеш.” Според мен той го беше планирал още в понеделник, това му бяха думите. Във вторник дойдох на работа следобед, той си беше весел, изобщо не се спомена за такива неща. Знаеше, че нещо ще стане, но аз не знаех какво. Последната вечер, на 11 / март/ става това.

Виждала ли си Клара в заведението? Познаваше ли я? 

 Да, много пъти съм я виждала в заведението. Пред очите ми, в кафето, тя идваше. Не той я търсеше, тя идваше. Когато на него му се клипнеше на телефона, той звънеше. Специално за понеделник вечерта, каквото тя твърдеше по телевизията, че той я е заплашвал, не е вярно, в случая беше точно обратното. Аз го чух, той говореше тук по телефона, цитирам го дословно: „Защо ме заплашваш? Какво лошо ти видя от мен?” На 11-ти, последната вечер, на телефона му се клипна, но той излезе навън да говори по телефона. Аз не съм чула там какво е говорил, не мога да коментирам това.

Колко време говори по телефона? Колко време го нямаше?

Не дълго. Когато се прибра не беше нито нервен, нито весел.

Когато Клара идваше в заведението, какво се случваше между тях?

Абсолютно нищо. В мое присъствие, дори, ако той стоеше от тази страна, тя стоеше от другата. Може би, защото винаги има полицаи отпред, или защото аз съм тук, но никога не е имало нищо, дори не е седял до нея. Тя не идваше сама, тя идваше с някое дете.

Сексуална ли им беше връзката според теб?

Не знам. Както ви казах, пред мен, в мое присъствие, не е имало нищо интимно. Много пъти ги е черпил кафе, те дойдат, седнат. Даже веднъж, той си беше на бара, тя там на една масата, а говорят по телефона. Тя е тук, но говореха по телефоните. Но определено ревнуваше.

Кой кого ревнуваше?

Асен ревнуваше Клара. Много пъти ме питаше, защото въпросният г-н Динев ми е комшия, питаше ме дали виждам някой покрай него. Аз казвах, че не, защото наистина не съм виждала, но определено много се интересуваше.

Питал те е дали Клара е ходила при Динев?

Да.

А тя ходеше ли?

Не знам.

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл.