„Мис ТВ чар 2013“ Мария Андонова: Обичам да си угаждам и живея както ми харесва
„Мис ТВ чар 2013“ Мария Андонова: Обичам да си угаждам и живея както ми харесва / снимка: DarikNews.bg

Мария Андонова е носителка на специалната награда "Мис ТВ чар", която е част от конкурса "Мъж на годината". Призът ще бъде връчен на церемония утре, от 19.00 часа. Ден преди това Мария гостува в Следобедният блок на Дарик. Ето какво разказа тя пред Драгомир Симеонов и Инес Павлова:

Инес Павлова: Мария спечели наддаването, битката със страшно много чар и позитивно настроение.

Драго Симеонов: Наддаване не имало в интерес на истината.

Мария Андонова: Искам да благодаря за класацията, в която влизам. Изключително съм горда от факта, че попадам в класация "Мъж на годината", винаги съм си мечтала да участвам в едно такова събитие, но като част от него, не само като публика.

Драго Симеонов: Изненада ли се?

Мария Андонова: Да, изненадах се.

Драго Симеонов: Какво си каза?

Мария Андонова: Принципно не обичам такива класации, най-малко нямам суетата да влизам в тях или въобще да мисля кой къде или някъде ще ме номинира. Дори от началото не разбрах за какво става въпрос. Но страшно ми хареса да съм в "Мъж на годината" 2013.

Драго Симеонов: Чарът е вроден, но и това, което правиш се забелязва. Телевизионен чар и работата, и присъствието.

Инес Павлова: Аз си направих моя блиц анкета, както с хора, които са колеги на Мария, така и не само. По интернет всички се обединиха за това, че си изключително свежа и позитивна. Твои колеги от БНТ казаха следното: Много хубаво пее. Също, че водиш изключително здравословен живот, че си изключително готина, позитивна и като погледнеш с тези големи очи, ги обезоръжаваш, че искаш да имаш момиченце и да минеш пътя Камино. Верни ли са тези неща?

Мария Андонова: Последното е вярно. За момиченцето донякъде, защото все тая дали ще е момче или момиченце. А за първите няколко неща е много готино, защото съм успяла да заблудя абсолютно всички. Аз не пея въобще добре и ако ви изпея "Танцувам блус", мисля, че ще припаднете всички. Другото беше, че водя изключително здравословен начин на живот, но аз съм човек на крайностите. Второ, човек, който обича да си угажда и живея така, както ми хареса, здравословен или не, честно ви казвам, не съм се замисляла. Не пия газирано, пуша, когато ми се пуши, и въобще правя всички неща, които ми харесват, без да си мисля дали са здравословни или не.

Инес Павлова: Четох едно изследване, когато кажеш "обичам", колко калории изразходваш?

Мария Андонова: Малко бяха, две или четири, ще те излъжа.

Инес Павлова: Ти, колко често казваш "обичам те"?

Мария Андонова: Казвам го винаги рано сутрин на сина ми.

Драго Симеонов: Ако на бягащата пътечка във фитнеса го казваш, може и повече калории да изгориш.

Мария Андонова: Ще го пробвам.

Инес Павлова: В едно твое интервю четох, че си пожелаваш да имаш книжарница, където да гощаваш с мъфини и греяно вино.

Мария Андонова: Това ми е голямата мечта. Снощи, преди да започне ефирът, ви издадох, че бях будна, защото имаше пълнолуние и си мечтаех да стана тото милионерка. Но в леглото разпределих парите и действително това е едно от нещата, които ще направя за себе си. Мисля, че там се крие моето душевно равновесие и спокойствие, в книжарницата, в мъфините, които аз съм направила, греяното вино, което мога дори да дам под тезгяха на мацките, които идват на обяд. Аз като една зодия близнаци успях много добре да си организирам финансите.

Инес Павлова: Мисля, че Мария беше изключила дори кабелната си телевизия?

Мария Андонова: Ще ви призная нещо, звучи доста парадоксално, но аз мразя телевизията. Включвам телевизия само когато трябва да гледам новини, в тези часови пояси, иначе не гледам телевизия.

Драго Симеонов: Мария пише много увлекателно и готино. Понеже съм чел нещата и мога да кажа, че я познавам в страни, в които много от колегите и не я познават, защото там е много истинска - за семейството, за възпитанието, неща, които са на сърцето на човека.

Мария Андонова: Драго е виждал от онази част, която е за виждане, за да разберат хората, че пиша увлекателно. Но имам и такива, които никой никога не е виждал. Те са си една такава моя стаичка, в която си влизам от време на време, допълвам си я, чистя си я, преподреждам си я.

Драго Симеонов: Проза ли е?

Мария Андонова: Проза е.

Инес Павлова: Интересно, ако след 15-на години си намериш такива писания?

Мария Андонова: Интересно е да си разровиш малко старите дрехи, да си намериш неща, които си забравил. Виждаш или как расте човек или залита в други посоки - понякога смешни, понякога не толкова.

Инес Павлова: В едно интервю ти задават въпроса "Ако беше ястие, какво щеше да бъдеш?". И ти отговаряш: фондю с френско сирене и хубаво вино. Защо точно фондю?

Мария Андонова: Обичам размазани сирена, да ти лъхат на гадничко, но са толкова вкусни, мазни и холестеролни. И вино след това. Има нещо изтънчено в самото име. Но не съм "кифла", нищо, че обичам тези завъртени имена като фондю.

Инес Павлова: Как се зареждаш за ефир, да излъчваш, да си позитивна?

Мария Андонова: Не знам дали знаете, че в нашето предаване има един астролог и той за рождения ден ми направи астрологична прогноза. Каза ми: какво си ти, ти си перпетум мобиле. На теб не ти трябва нищо, не ти трябва дори контакт да си да си сложиш ръцете и малко да се заредиш. Не знам как се зареждам, просто ми харесва това, което правя. Няма друга рецепта за това.